Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ: ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Όταν ακούς τέτοιες δηλώσεις από βουλευτή της Αριστεράς στεναχωριέσαι. Λες πως είναι δυνατόν να γίνεται τέτοια ελαφριά προσέγγιση που στον πυρήνα της έχει όχι μόνο την ευρωπαϊκή προοπτική αλλά και υπογραφή της σύμβασης με συνεπακόλουθο την πλήρη εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας από...
την τρόικα.
Πως μπορεί να συμβιβάζεται με αριστερής κατεύθυνσης επιχειρηματολογία η δήλωση του Γρ. Ψαριανού είναι ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο χώρος αυτός που φαίνεται ότι έχει χαθεί στις μεταρρυθμίσεις του καπιταλιστικού συστήματος και έχει ξεχάσει το αριστερό του πρόσημο.
Η δήλωση του Ψαριανού είναι:
Έχουμε βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση ηθικών αξιών. Το φως στο τούνελ δεν μπορεί να διαφανεί αν δεν προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό που μπορεί να γίνει τώρα και πρέπει να γίνει είναι να μην μετατρέψουμε την πολιτική κρίση σε κρίση δημοκρατίας. Πρέπει τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και 37 χρόνια να προχωρήσουνε συναινετικά μ' ένα πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και να σταματήσουν να παίζουν τις κουμπάρες.

Όταν ο λαός υποφέρει κι όταν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη κρίνεται ανά πάσα στιγμή, πρώτο πράγμα που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν το συμφωνήσουν και πρέπει να το συμφωνήσουν σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα και να προχωρήσουν σε μία συγκυβέρνηση για τρεις, τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες – όχι βραχείας πήξεως -, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να διασφαλιστεί η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα και η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Αφού αυτό διασφαλιστεί, μετά από τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες να πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη λύση τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: