Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ: ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Το γεγονός πως υπάρχουν αγρότες στην περιοχή του που αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Θεσσαλίας (ΓΟΕΒ), εξαιτίας μάλιστα και της δύσκολης οικονομικής περιόδου που ζει η χώρα, καθώς και το ότι δεν υπάρχει κανένα ανταποδιτικό έργο από τον Οργανισμό οδήγησαν τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και.....
δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα να ζητήσει την άμεση απαλλαγή από την καταβολή τέλους αλλά και τη διαγραφή των βεβαιωμένων -μέσω των ΔΟΥ- οφειλών στον Οργανισμό όλων των παραγωγών-αγροτών των τοπικών κοινοτήτων Γαλήνης, Κιλελέρ, Μελισσοχωρίου και Πλατυκάμπου.

Το συγκεκριμένο αίτημα κατέθεσε ως πρόταση και στο δημοτικό συμβούλιο Κιλελέρ το βράδυ της Δευτέρας 31/10/2011, πρόταση η οποία και υπερψηφίστηκε από τα μέλη του.

Σύσκεψη και παράπονα αγροτών

Η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε σε συνέχεια της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής Κιλελέρ την περασμένη Πέμπτη στη πρώην δημαρχείο Πλατυκάμπου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες αγρότες, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι είναι άδικο να πληρώνουν το χαράτσι του 1,5 ευρώ/ στρέμμα προς το ΓΟΕΒ Θεσσαλίας, χωρίς να έχουν δει εδώ και χρόνια ούτε ένα ανταποδοτικό έργο στην περιοχή τους.

«Πονηρή» τακτική ΓΟΕΒ Θεσσαλίας

Οι παραγωγοί στηλίτευσαν και την τακτική που έχει υιοθετήσει ο ΓΟΕΒ Θεσσαλίας με την αποστολή, μέσω των ΔΟΥ του νομού Λάρισας, ειδοποιητηρίων με τα οποία τους ζητεί να καλύψουν άμεσα τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό απειλώντας, μάλιστα, με στέρηση της φορολογικής ενημερότητας όσους δεν είναι σε θέση να πληρώσουν.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Ρίζος Κομήτσας, ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει τη συνέχιση ενός παραλογισμού που έχει σοβαρές συνέπειες στο εισόδημα των δοκιμαζόμενων, από την οικονομική κρίση και την ύφεση, αγροτών.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ τόνισε ότι ο ΓΟΕΒ Θεσσαλίας δεν προσφέρει καμία ουσιαστική υπηρεσία στους αγρότες και δεν υπάρχει κανένα όφελος από την εισφορά που καλούνται να καταβάλουν οι αγρότες από το υστέρημα τους. «Στην υφιστάμενη συγκυρία είναι αδιανόητο να ζητείται από τους αγρότες μας η ενίσχυση του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας, τη στιγμή που ο Οργανισμός είναι ανύπαρκτος και δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα στα τέλη που επιβάλλει», υπογράμμισε.

Υπέρ της κατάργησης τέλους ΓΟΕΒ ο γραμματέας ΚΟ ΠΑΣΟΚ

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Κιλελέρ ανέπτυξε όλες τις πτυχές του ζητήματος και στη συνάντηση που είχε το Σάββατο στο δημαρχείο της Νίκαιας με το γαμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Λάρισας Βασίλη Έξαρχο, καθιστώντας τον κοινωνό των αντιδράσεων που υπάρχουν στους κόλπους των αγροτών για το τέλος υπέρ του ΓΟΕΒ. Ο Β. Έξαρχος ξεκαθάρισε ότι τάσσεται στο πλευρό των αγροτών και υπέρ της πρωτοβουλίας για την κατάργηση του τέλους προς τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: