Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης

Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν οι 20 εργαζόμενοι της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, ξεκινώντας από σήμερα Δευτέρα 28 Νοέμβρη και διεκδικώντας το αυτονόητο. Την πληρωμή των μισθών τους.
Είκοσι εργαζόμενοι με υψηλή... εξειδίκευση και μακρόχρονη εμπειρία ενώ εδώ και ένα χρόνο πέντε απολύτως απαραίτητες θέσεις εργασίας, για την εύρυθμη λειτουργία της Μέριμνας, παραμένουν κενές.
Επί πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης, που επί είκοσι δύο χρόνια παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα Α.μεΑ. του νομού Πιερίας. Είναι μάλιστα ένα από τα μόλις είκοσι τέσσερα πιστοποιημένα εξειδικευμένα κέντρα της χώρας.
Οι εργαζόμενοι θεωρούν το κράτος αποκλειστικό υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι φορείς πρόνοιας της χώρας και σε καμιά περίπτωση με την ενέργειά τους αυτή δεν στρέφονται ενάντια στον κατά τον νόμο εργοδότη τους που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Μέριμνας. Αντίθετα ζητούν τη συμπαράσταση όλων των μελών του συλλόγου, όλων των γονέων και των εργαζόμενων της Πιερίας.
Απαιτούμε:
Την άμεση καταβολή των δεκατριών μισθών στους εργαζόμενους της Μέριμνας και την πλήρη στελέχωσή της.
Την πλήρη κάλυψη των κενών του προϋπολογισμού της από το Κράτος.
Τη διατήρηση όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων, στις οποίες η Μέριμνα υλοποιεί τα προγράμματά της, και την αναβάθμισή τους.
Τη διατήρηση του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όλων των φορέων πρόνοιας.
Την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής – κερδοσκοπικής δραστηριότητας στον τομέα της πρόνοιας.
Την ένταξη όλων των μη κερδοσκοπικών μονάδων Πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα που πληρούν τις προϋποθέσεις και όλου του προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
Το Δ.Σ.
του Σωματείου των εργαζομένων της Μέριμνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: