Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΗΜΑΘΙΑ- Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Την Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011 πραγματοποιήθηκε στη Βέροια συνέλευση της Ανεξάρτητης Εκπαιδευτικής Κίνησης Π.Ε. Νομού Ημαθίας. Είχαμε την ευκαιρία μετά το ενθαρρυντικό αποτέλεσμα της πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας να αναπτύξουμε ένα γόνιμο προβληματισμό και να θέσουμε τις βάσεις για τη μόνιμη... δημοκρατική λειτουργία της παράταξης. Οι συνελεύσεις της Ανεξάρτητης Εκπαιδευτικής Κίνησης θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ( 1 φορά το μήνα τουλάχιστον) και θα υπάρχει πάντα σχετική ενημέρωση των συναδέλφων μας.

Η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση θεωρεί απαραίτητη κι αναντικατάστατη την προσωπική επαφή του εκλεγμένου μας μέλους με τους συναδέλφους. Για το σκοπό αυτό ξεκίνησε ήδη κύκλος επισκέψεων στα σχολεία. Επίσης, το τηλέφωνο (6977685777) και το email μας (anexarththekpaideutikhkinhsh@gmail.com) βρίσκονται πάντα στη διάθεση των συναδέλφων μας για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε καταλήγοντας στην παρακάτω διακήρυξη:
Διακήρυξη της Ανεξάρτητης Εκπαιδευτικής Κίνησης Π.Ε. Νομού Ημαθίας
Η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Π.Ε. Νομού Ημαθίας ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό να αποτελέσει την ελεύθερη και απαλλαγμένη από κομματικές αγκυλώσεις και συμφέροντα συνδικαλιστική έκφραση των εκπαιδευτικών Π.Ε. στο νομό μας που θα προασπίσει το ένα και μοναδικό για μας συμφέρον: Αυτό των συναδέλφων μας.
Πιστεύουμε ότι το μοντέλο του κομματικού συνδικαλισμού ευθύνεται τόσο για την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και για μια σειρά αναπάντητες επιθέσεις σε βάρος εργασιακών – συνταξιοδοτικών – ασφαλιστικών και μισθολογικών μας κατακτήσεων που μας επιβλήθηκαν χωρίς το συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΔΟΕ, να αντιδράσει και να πάρει πρωτοβουλίες προτείνοντας μορφές αγώνα που θα συσπείρωναν και θα κινητοποιούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου. Πεποίθησή μας είναι ότι με αυτήν τη στάση πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στις εκάστοτε κυβερνήσεις κι όχι στους συναδέλφους.
Σε μια εποχή που όλοι μας νιώσαμε την ανυπαρξία της ΔΟΕ αλλά και την αδράνεια του τοπικού συλλόγου, σε μια εποχή που αρκετοί συνάδελφοι έβαζαν ερωτήματα περί της χρησιμότητας ή μη της ΔΟΕ και του συλλόγου μας, θέση της Ανεξάρτητης Εκπαιδευτικής Κίνησης είναι πως έχουμε ανάγκη έναν άλλο συνδικαλισμό, κι αποτελεί δική μας ευθύνη να τον οικοδομήσουμε άμεσα.
Παλεύουμε για:
1.Ένα συνδικαλισμό που θα προτάσσει το συμφέρον των συναδέλφων από το κομματικό, παραταξιακό ή προσωπικό συμφέρον. Ένα συνδικαλισμό που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες και θα εναρμονίζεται με τη θέληση των συναδέλφων.
2.Είμαστε αντίθετοι στο συνδικαλισμό των βολεμένων, της υποταγής, της ιδιοτέλειας, της αναρρίχησης σε διευθυντικές καρέκλες.
3.Αγωνιζόμαστε για δημόσια δωρεάν παιδεία, σε σύγχρονα διδακτήρια, πλήρως χρηματοδοτούμενη, υποταγμένη στις ανάγκες της γνώσης κι όχι των μνημονίων και της αγοράς. Για σχολικά βιβλία που θα είναι εργαλείο μάθησης στα χέρια δασκάλων και μαθητών.
4.Αγωνιζόμαστε ενάντια στο κλείσιμο σχολικών μονάδων με τη διαδικασία των συγχωνεύσεων – καταργήσεων και στην περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαίδευσης με την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
5.Αγωνιζόμαστε για δημοκρατία στα σχολεία, ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία – απόλυση, ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση και καλούμε κανέναν συνάδελφό μας να μη δεχθεί να αναλάβει αυτό το ρόλο.
6.Αντιπαλεύουμε τις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων από όπου κι αν προέρχονται, πολιτικές που γυρνάν το ρολόι της κοινωνίας και του κλάδου μας δεκαετίες πίσω και θέτουν τη χώρα μας σε ξένη επικυριαρχία.
7.Αγωνιζόμαστε για ένα τοπικό σύλλογο ζωντανό, αγωνιστικά προσανατολισμένο, που θα εμπνέει και θα τον νιώθουμε μπροστάρη, αρωγό και υποστηρικτή των αιτημάτων μας.

Μέλη και φίλοι της Ανεξάρτητης Εκπαιδευτικής Κίνησης λογίζονται όλοι οι συνάδελφοι που συμφωνούν με το ανωτέρω πλαίσιο.
Η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση συνέρχεται σε συνέλευση 1 φορά το μήνα τουλάχιστον. Στις συνελεύσεις γίνεται ενημέρωση από τα εκλεγμένα μας μέλη και αποκρυσταλλώνονται με δημοκρατικό τρόπο προτάσεις, θέσεις και δράσεις ώστε να προωθηθούν στα συνδικαλιστικά μας όργανα από τα αιρετά μας μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: