Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ο Υπουργός Μάκης Βορίδης στο συνέδριο του γαλλικού “Εθνικού Μετώπου” του Ζαν Μαρί Λεπέν

Ο μποντιμπιλντεράς κονφερασιέ εκπαιδευτής μοντέλων κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, στα πλαίσια της προσπάθεοας του να αποτινάξει από πάνω του τον χαρακτηρισμό “ακροδεξιός”, υποχρέωσε τον Μάκη Βορίδη να δηλώσει ότι ίδιος και το κόμμα του, το “Εθνικό Μέτωπο” δεν είχε καμία πολιτική σχέση με το “Εθνικό Μέτωπο” του Ζαν Μαρί Λεπέν, αλλά μόνο... “προσωπικές σχέσεις”.

Και πράγματι ο Μάκης Βορίδης δήλωσε πως «Οργανωτική σχέση δεν είχαμε, αλλά μια χαλαρή πολιτική επαφή μόνο» και ότι «ο Λεπέν υποστηρίζει πολλά περίεργα που δεν τα προσυπογράφω» (Το Βήμα, 12 Σεπτεμβρίου 2010, κλικ εδώ).
Ας δούμε τι έγραφε ο “Ιός” (Ελευθερτυπία, 25 Μαρτίου 2006)


Η δεύτερη μέθοδος που ακολουθεί ο κ. Καρατζαφέρης είναι να αποκεφαλίζει με μεγάλη ευκολία τα στελέχη του εκείνα που έρχεται στο φως η άμεση σχέση τους με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Μόλις γράψαμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης ετοιμάζει τον έως χτες επίσημο εκπρόσωπο του Λεπέν στην Ελλάδα, τον Μάκη Βορίδη, για την υπερνομαρχία της Αθήνας, ο κ. Καρατζαφέρης «πάγωσε» την υποψηφιότητα και μάλλον τον εξορίζει στην Ανατολική Αττική, προκαλώντας τους παραδοσιακούς του χώρου: «Στο ψυγείο ο Βορίδης. Υπέκυψε στους εκβιασμούς του κατεστημένου της αριστεράς ο Καρατζαφέρης», διαβάζουμε στον «Στόχο» (9/3/06).


Η «λαϊκή» στροφή
Γνωρίζοντας τις νέες προδιαγραφές του κ. Κ., ο καημένος ο Βορίδης, που είχε προλάβει να αποκηρύξει το μέχρι χτες πολιτικό του πρότυπο, τον Λεπέν, είδε να πηγαίνει τζάμπα η θυσία του.
Σε συνέντευξή του που προβλήθηκε στην πρώτη σελίδα της «Αυριανής» ο μέχρι πρότινος Αρχηγός του Ελληνικού Μετώπου (της ελληνικής κόπιας του λεπενικού Front National) αρνήθηκε το παρελθόν του και προσπάθησε να παρουσιάσει την έως χτες προσκόλλησή του στον Λεπέν ως δήθεν «σχέση χαλαρής πολιτικής συνεργασίας» και αποτέλεσμα προσωπικής φιλίας με τον υπαρχηγό του Front National, τον Καρλ Λανγκ.
Τη σοβαρότητα των ισχυρισμών αυτών μπορεί καθένας να την ελέγξει στα κείμενα και τις ομιλίες της ίδιας της παρέας του κ. Βορίδη μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, όταν προσχώρησαν ως «ομάδα αγωνιστών» στην απαιτητική αγκαλιά του κ. Κ.

Ας δούμε τώρα μερικές φωτογραφίες.
Στις 19-21 Απριλίου 2003, το “Εθνικό Μέτωπο” του Ζαν Μαρί Λεπέν πραγματοποίησε το 12ο συνέδριο, γιορτάζοντας τα 30χρονα του κόμματος. Το “Εθνικό Μέτωπο” του Μάκη Βορίδη ήταν εκεί, με ολόκληρη επίσημη αντιπροσωπεία, κατόπιν προσκλήσεως από τον ίδιο τον Λεπέν.

Ομιλητής στο συνέδριο του ΛΕΠΕΝ


Ο πρόεδρος του γαλλικού "Εθνικού Μετώπου" με τον πρόεδρο
του ελληνικού "Εθνικού Μετώπου".


Ο φέρων την σημαία ονομάζεται Μιλτιάδης Κρεμμυδας

Οπως είχε πει τότε ο τηλεπρόεδρος
“Ακροδεξιοί εμείς;;; Οχι, βέβαια, Αν θέλετε να βρείτε την ακροδεξιά, ψάξτε στο 0.05% του Βορίδη, εκεί θα βρείτε την ακροδεξιά“.

πηγή: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: