Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δικτύο Πανεπιστημιακών: Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του ασύλου!

Καταγγελία για την αστυνομική εισβολή στον προαύλιο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ανήμερα της 17ης Νοέμβρη εξέδωσε το Δικτυο Πανεπιστημιακών.

Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου!

Τον Νοέμβρη του 1973 τα τανκ της χούντας εισβάλουν στο Πολυτεχνείο. Τον Νοέμβρη του 2011 τα ΜΑΤ της εγκάθετης κυβέρνησης των τραπεζιτών,....
της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ εισβάλλουν εκτοξεύοντας χημικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η μέρα συμβολική: η νέα κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και σε όσους αγωνίζονται, ότι όταν υπάρχει κοινοβουλευτική συναίνεση οι νόμοι εφαρμόζονται ασχέτως της κοινωνικής μη αποδοχής τους και όποιος αρνείται την εφαρμογή τους θα έχει να αντιμετωπίσει βία και καταστολή.
Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν καταργείται με νόμους! Αποτελεί λαϊκή δημοκρατική κατάκτηση, την οποία και θα υπερασπιστούμε. Καταγγέλλουμε την επιχείρηση κατάλυσης του ασύλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συμπορευόμαστε με το φοιτητικό κίνημα για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, για την μη εφαρμογή και κατάργηση του νέου νόμου. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην συγκυβέρνηση της Τρόικας και των Μνημονίων.
21 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011

edopolytexneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: