Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΑΣ. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ραντεβού στους δρόμους με την νέα κυβέρνηση δίνουν οι εργαζόμενοι, διαδηλώνοντας ότι καμία λύση δεν μπορεί να προκύψει με τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και περικοπών των δικαιωμάτων τους
Ραντεβού στους δρόμους με την νέα κυβέρνηση...δίνουν αύριο οι εργαζόμενοι με την 24ωρη πανελλαδική τους απεργία. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Συνδικάτα αντιδρούν στις συνεχείς, άδικες και αναποτελεσματικές περικοπές σε δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις και διαδηλώνουν ότι η αλλαγή προσώπων χωρίς την αλλαγή πολιτικών είναι κενό γράμμα. Καμία λύση δεν μπορεί να προκύψει με τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης και από την τρικομματική πλέον κυβέρνηση.
Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους «να αντισταθούν σε πολιτικές που θεωρεί όχι μόνον άδικες και αντεργατικές, αλλά και αναποτελεσματικές. Το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας έχει προβάλλει και διεκδικεί ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη και τους τραπεζίτες».
Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει έκκληση στην κοινωνία να μην "παγιδευθεί, αποπροσανατολισθεί και εφησυχάσει" από το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, ακόµη και στη Γαλλία, επιβεβαιώνουν την εκτίµηση ότι το πρόβλημα του χρέους αξιοποιείται από τους οικονοµικά ισχυρούς, ως πρόσχηµα για την κατάργηση των κατακτήσεων και των δικαιωµάτων των εργαζοµένων και των λαών.

Οι δυνάμεις της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης συντάσσουν αυτό τον καιρό τους πρωτοφανείς σε λιτότητα προϋπολογισμούς του 2012, προϋπολογισμούς που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ένα στοιχειώδες δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πολλαπλασιαζόμενους κάτω από το όριο της φτώχειας πολίτες, για στοιχειώδεις κοινωνικές υποδομές και αναπτυξιακές δράσεις που θα σταματήσουν τα λουκέτα και την περαιτέρω διόγκωση της ανεργίας.
Οι προϋπολογισμοί αυτοί γίνονται βέβαια με τις επιταγές και τις κατευθύνσεις του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος συνεχίζει να μειώνει τις κοινωνικές υποδομές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να βαθαίνει αντί να αντιμετωπίζει την ύφεση. Ο οποίος δεν προβλέπει ενίσχυση των δαπανών για την κοινωνική προστασία των πολλών και χειμαζόμενων πολιτών, ούτε βέβαια αντιμετωπίζει το ζήτημα της αύξησης της συγκέντρωσης εσόδων από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Η νέα τρικομματική πλέον Κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού, που είναι η στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων που δεινοπαθούν, η ανάσχεση της καλπάζουσας ανεργίας, η στήριξη του κοινωνικού κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων, η εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και η αποτροπή της περαιτέρω συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος. Πως όμως όταν είναι δέσμια της ίδιας πολιτικής που απέτυχε?
Γιαυτό η συγκρότηση και η κινητοποίηση ενός μετώπου των δυνάμεων της εργασίας, της Αυτοδιοίκησης, αλλά και των παραγωγικών δυνάμεων για την αλλαγή αυτής της πολιτικής, για μία δίκαιη διέξοδο από την κρίση που θα φέρει την ανάκαμψη και τη σωτηρία της χώρας είναι όσο ποτέ απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: