Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ: Αντώνης Σαμαράς, το δις εξαμαρτείν του και οι μη αναληφθείσες εκ μέρους του πρωτοβουλίες

Του
Θόδωρου Ελευθεριάδη*

Αποσβολωμένη η κοινή γνώμη από τα συνεχή ολισθήματα ενός τραγικού πρωθυπουργού, περίμενε, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και το δημοψήφισμα-παρωδία με τους όρους –σφαλιάρα που επέβαλαν Μέρκελ - Σαρκοζί στον Παπανδρέου, να δει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να...
 αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, που θα επέβαλαν στο καταρρέοντα πρωθυπουργό, που είχε γίνει έρμαιο υβριστικών δηλώσεων από υπουργούς και βουλευτές του, να συρθεί στην εδώ και τώρα προκήρυξη εκλογών.

Αντ΄αυτού ο κ. Σαμαράς, για δεύτερη φορά σε διάστημα 5 μηνών, όχι μόνο έδωσε το φιλί της ζωής στον κ. Παπανδρέου, αλλά κυριολεκτικά τον ανέστησε!!! Το χειρότερο δεν είναι φυσικά αυτό. Το χειρότερο είναι ότι ο ίδιος ( έστω και αν επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα τώρα ) με τις άστοχες δηλώσεις του ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, δημιούργησε την εδραία πεποίθηση στους πολίτες, που αποσβολωμένοι παρακολουθούσαν το κυβερνητικό θέατρο σκιών, ότι ο ίδιος και το κόμμα του περνάνε στο μνημονιακό μπλοκ των Παπανδρεοκαρατζαφερομπακογιάννηδων!!  Γιατί κακά τα ψέματα. Δεν είναι δυνατόν να λέει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι θα ψηφίσει μόνο την εκταμίευση του δανείου και θα καταψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο.

Δεν γίνεται να είσαι και με τον «χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Ο κ. Σαμαράς με την ατυχή του δήλωση έβαλε και πάλι στο παιχνίδι τις μνημονιακές δυνάμεις. Οφείλει λοιπόν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό, αν ο ίδιος και το κόμμα του έχουν άλλες πολιτικές επιλογές, που μπορούν να σώσουν τη χώρα και να την αποδεσμεύσουν από τη μέγγενη του ΔΝΤ και της Τρόικας, η οποία καταστρέφει την ελληνική οικονομία και δρα ενάντια στη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. Το πρώτο που θα έπρεπε λοιπόν να κάνει ο κ. Σαμαράς ήταν να διαγράψει τα εναπομείναντα ακρονεοφιλελεύθερα ντορικά κομμάτια της ΝΔ, που τον υπονομεύουν συνεχώς.

Ακολούθως θα έπρεπε ν α καταστήσει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ όχι μόνο στη Μέρκελ και το Σαρκοζί, αλλά στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ της 6ης δόσης θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου στη Μεσόγειο. Θα έπρεπε ήδη ο κ. Σαμαράς να έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας. Προσφέροντας τα ανταλλάγματα που επιθυμεί διακαώς η Μόσχα στο Αιγαίο. Θα έπρεπε να έχει ήδη ο κ. Σαμαράς συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Κίνας. Προσφέροντας της τα ανταλλάγματα που επιθυμεί η Κίνα, ώστε να καταστεί η χώρα μας επίνειο της σε Ευρώπη και Βαλκανική.

Αντί λοιπόν να «αμαρτάνει» δις ο κ. Σαμαράς, ασχολούμενος με τις κατοχικές δυνάμεις, οφείλει να δώσει το μήνυμα που είναι τόσο επίκαιρο στον Νέο Άξονα του ΔΝΤ, της Τρόικα, της Γερμανίας , των ΗΠΑ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Με ένα μεγάλο ΟΧΙ στους εκβιασμούς. Και ένα μεγάλο ΝΑΙ σε συμμαχίες που θα έφερναν κοσμογονικές αλλαγές στην παγκόσμια σκακιέρα. Φανταστείτε λοιπόν πως θα άλλαζε γνώμη η νέα «Ιερά Συμμαχία» αν έβλεπε μια ελληνική κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά να παραχωρεί ναυτικές βάσεις στο Αιγαίο, στο χιλιάρμενο του Μόσκοβου.!!

* Ο Θόδωρος Ελευθεριάδης είναι δημοσιογράφος, συνιδιοκτήτης του epea.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: