Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σε αναβρασμό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ

Κορυφώνονται οι διεργασίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Ήδη από το πρωί βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος...
 εκφράζουν δημοσίως τις απόψεις τους για τη διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου την επαύριο της ψηφοφορίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από στελέχη του ΠαΣοΚ και σύσσωμη την αντιπολίτευση, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε «κενό ακυβερνησίας».
Ανακοίνωσε όμως ότι στόχος του είναι να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τη ΝΔ για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Την εκτίμηση ότι ίσως δεν φθάσουμε έως την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα εξέφρασε ο Τηλέμαχος Χυτήρης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ των άμεσων διεργασιών για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Όπως είπε, εάν κάτι τέτοιο δεν ξεκινήσει εντός της ημέρας και εφόσον η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Παπανδρέου «δεσμεύεται από τα όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης να ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνεργασία από την επομένη».
«Βέβαια, αυτό χρειάζεται δύο, όπως το ταγκό» σημείωσε ο κ. Χυτήρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει και ο κ. Σαμαράς να επιδείξει διάθεση για συνεννόηση.
«Ο κ. Σαμαράς ήταν πολύ οξύς χθες και είπε εκείνα τα "δεν συμπράττω, δεν συνεργάζομαι". Νομίζω ότι και ο κ. Σαμαράς δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων. Νομίζει ότι η αιτία για όλα τα κακά είναι το ΠΑΣΟΚ. Και αν φύγει αυτό, θα είναι όλα ρόδινα. Όμως, πρέπει να αντιμετωπίσεις την κρίση για να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι» παρατήρησε.
Ο κ. Χυτήρης τόνισε ότι επιδιώκει να υλοποιηθεί η συνεργασία, επισημαίνοντας ότι «η στιγμή μάς υπερβαίνει».
Ερωτηθείς για τις παλινωδίες του πρωθυπουργού σε σχέση με τις προθέσεις του για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο κ. Χυτήρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για «αδράνεια, καθώς νομίζουμε ότι είμαστε σε προηγούμενο στάδιο. Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό».
«Την ερχόμενη εβδομάδα, ει δυνατόν, θα πρέπει να έχουμε νέα μεταβατική κυβέρνηση», δήλωσε το πρωί, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρώην υπουργός Κ. Γείτονας.
Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και πως ισχύει ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν θέτει όρο να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης».
Ο Μίμης Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του είπε: «Από τη στιγμή που πήρε πίσω το δημοψήφισμα ο Γιώργος Παπανδρέου, θα απελευθερωθούν οι πολιτικές εξελίξεις. Θα ψηφίσω τον Παπανδρέου, αν έχω τη βεβαιότητα ότι ανοίγουν οι εξελίξεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: