Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μ. ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ: ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Χείμαρρος ήταν το μεσημέρι στο κρατικό ραδιόφωνο η πρώην πρύτανης Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη κατά του Μνημονίου, των Κυβερνώντων του ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησαν τη χώρα και υποθήκευσαν το λαό για τα επόμενα 30 χρόνια.
Η κ. Νεγρεπόντη μίλησε στο δημοσιογράφο Παγώνη και είπε ότι δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αλλά...μόνο Γερμανική ηγεμονία που καθορίζει την γενική πολιτική της και η οποία είναι τιμωρητική προς όλες τις χώρες του νότου που έχουν χρέος και ελλείμματα.
Η καθηγήτρια Οικονομίας υποστήριξε ότι υπήρχαν μεγάλα περιθώρια και πριν υπογράψει το ΠΑΣΟΚ το πρώτο Μνημόνιο για να γίνει διαπραγμάτευση με την θέση ότι αν οι δανειστές επιμένουν σε επαχθείς όρους τότε να έμπαινε όρος της παύσης πληρωμών προς το εξωτερικό.
Στο ερώτημα αν υπάρχει θέμα με το ευρώ ή δραχμή η κ. Νεγρεπόντη είπε ότι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφή είναι κινδυνολογία εκ μέρους αυτών που έχουν συμφέροντα να παραμείνει η χώρα εντός του συστήματος.
Υποστήριξε ακόμη ότι η χώρα μας θα καταστεί αποικία της Γερμανίας για τις επόμενες δεκαετίες, θα ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία και θα περισταλλούν εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Μαύρο και ζοφερό το μέλλον της χώρας κατά την κ. Νεγρεπόντη που ασφαλώς πρέπει να προβληματίσει όλους και να οργανώσουμε την αντίστασή μας. Η εργατική τάξη να κάνει εκείνα τα βήματα που πρέπει ώστε να αντισταθεί κατ΄ αρχήν και στη συνέχεια να πάρει τις τύχες τις στα χέρια της

Δεν υπάρχουν σχόλια: