Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΝΑΟΥΣΑ- ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Τ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκε η εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, χθες το βράδυ. Ορμώμενοι από την ενημέρωση του δημάρχου Τάσου Καραμπατζού για το ενδιαφέρον που υπάρχει για το χιονοδρομικό κέντρο ενόψει του διαγωνισμού, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ίλια Ιωσηφίδου ρώτησε για τα...ζητήματα της ΤΑΒ, με την επίσχεση εργασίας, και της ΔΕΤ, με την εκ περιτροπής εργασία.
Όταν στο πρώτο ζήτημα πήρε τον λόγο να απαντήσει ο πρόεδρος της ΤΑΒ Αντώνης Μπουρδάνος, η κ. Ιωσηφίδου σχολίασε ότι το ερώτημα απευθύνεται στους προγενέστερούς του και όχι στον ίδιο. Αυτό έκανε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χρήστο Παπά να απαντήσει σε αρκετά οξύ τόνο ότι εκτός από τα νομικά πρόσωπα η κ. Ιωσηφίδου βάλλει και φυσικά πρόσωπα. Η παρέμβαση Παπά οδήγησε τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλη Γώγο να καυτηριάσει την τακτική του να παίρνει τον λόγο όποτε βάλλεται, τη στιγμή που δεν δίνεται η δυνατότητα στους αρχηγούς των παρατάξεων να τοποθετηθούν σε σοβαρά θέματα.

Υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν και μετά τις απαντήσεις της αντιδημάρχου Δόξας Ιτσκάρα στις ερωτήσεις του κ. Γώγου για την κοινωνική πολιτική του δήμου. Ο κ. Γώγος ρώτησε αν υπάρχει πρόθεση του δήμου να λειτουργήσει δημοτικό ιατρείο (ανέφερε μάλιστα ονόματα εθελοντών ιατρών όπως αυτά των κ.κ. Ζαφειρίου, Μουμτζίδη, Παπακώστα και Σιμήνου), αν κάνει τράπεζα αίματος, αν μειώσει τα δημοτικά τέλη στις ευπαθείς ομάδες και αν οργανώσει κατ’ οίκον συσσίτιο σε συνεργασία με τη ΔΕΤ.
Απαντώντας η κ. Ιτσκάρα στάθηκε θετικά στην τράπεζα αίματος, ωστόσο τόνισε ότι ως παράδειγμα το δημοτικό ιατρείο Βέροιας υπολειτουργεί και πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο Νάουσας είναι οικογενειακό και δεν αφήνει κανέναν ασθενή χωρίς περίθαλψη. Αναφερόμενη στο συσσίτιο απάντησε ότι αυτό της εκκλησίας της Παναγίας καλύπτει την πόλη και ο δήμος μπορεί να βοηθήσει και να συνεργαστεί.
Λάβρος εναντίον της αντιδημάρχου πήρε τον λόγο ο κ. Γώγος.
«Η κ. Ιτσκάρα απαξιώνει θεσμούς και προσβάλλει πρόσωπα», είπε, αναφορικά με το δημοτικό ιατρείο Βέροιας και τα ονόματα των γιατρών που ανέφερε νωρίτερα. Για δε το συσσίτιο της Παναγίας απάντησε: «Με ξένα κόλλυβα κάνετε μνημόσυνο»…
«Δεν πρόσβαλα και δεν απαξίωσα κανένα», απάντησε η αντιδήμαρχος και συνέχισε:
«Εσείς κ. Γώγο ως γιατρός έχετε ακούσει για κατευθυνόμενη συνταγογραφία; Βοά ο τόπος…»
Στο θέμα παρενέβη λίγο αργότερα στην απάντησή του ο δήμαρχος.
«Εμείς θα λύσουμε τα κοινωνικά ζητήματα ή η κεντρική εξουσία;», αναρωτήθηκε, για να ακολουθήσει ο κάτωθι διάλογος σε υψηλότατους τόνους:
Καραμπατζός: «Πάρτε τα μηχανήματά σας και πηγαίνετε αύριο στο ΚΑΠΗ να παρέχετε εθελοντική ιατρική εργασία!»
Γώγος: «Εγώ σας βρίσκω τους γιατρούς, εσείς βρείτε μου τον χώρο για το δημοτικό ιατρείο!»
Καραμπατζός: «Ποιος θα γράφει τις συνταγές; Έχουμε κωλύματα τεράστια…»
Γώγος: «Εν ενεργεία γιατροί μπορούν να γράφουν συνταγές…»
Ο δήμαρχος απαντώντας και στην πρόταση για συσσίτιο μέσω ΔΕΤ, παρότρυνε και πάλι τον κ. Γώγο να πάει να βοηθήσει και έδωσε ένα στίγμα των σκέψεών του για τα δύο φλέγοντα ζητήματα ΔΕΤ και ΤΑΒ:
«Οι εργαζόμενοι της ΔΕΤ έσκυψαν επάνω στο πρόβλημα. Απέδειξαν ότι νιώθουν την επιχείρηση σαν δική τους. Οι εργαζόμενοι στην ΤΑΒ όχι. Έκαναν επίσχεση εργασίας, τη στιγμή που ξέρουν ότι κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια προβλήματα αυτή την εποχή…»

EΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: