Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Λίγες μόνο ώρες πριν από την διαδικασία της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής, οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το δημοψήφισμα που έχει προτείνει ο πρωθυπουργός αυξάνονται. Μετά και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο .... Βενιζέλο, ο οποίος επιστρέφοντας από τις Κάννες προέβη σε ανακοίνωση με την οποία διαφοροποιείται από τη στάση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου εξέφρασε την αντίθεσή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος που θα αφορά την παραμονή στην ευρωζώνη όπως «ζήτησαν» το βράδυ Μέρκελ και Σαρκοζί. Άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Είπε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ότι αυτό που ζήτησε η κυβέρνηση ήταν δημοψήφισμα που θα αφορά τη δανειακή σύμβασή και τίποτα άλλο.

Ο Κ. Σκανδαλίδης είπε ότι αυτή την ώρα δεν έχει νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και ζήτησε τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε δε, ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη.

"Μετά τη χθεσινή δραματική εξέλιξη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να συγκληθεί εντός της ημέρας και πάντως πριν την αυριανή ψηφοφορία για να καθορίσουμε συλλογικά τις εξελίξεις. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Εννοείται ότι στερείται οποιουδήποτε νοήματος δημοψήφισμα με το ερώτημα παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη".

''Η ενότητα είναι επιβεβλημένη. Αυτή τη στιγμή προέχει η ταχύτατη κύρωση από τη Βουλή της πρόσφατης συμφωνίας της συνόδου κορυφής που βγάζει την Ελλάδα από το αδιέξοδο" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδης υπογραμμίζοντας ότι επιστροφή στη δραχμή και στο παρελθόν δεν επιτρέπεται ούτε μπορεί να υπάρξει.

''Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.Η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές'' είπε ο ίδιος.

"Θα κάνω ότι μπορώ για να μη φτάσουμε στο δημοψήφισμα" δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά μιλώντας το πρωί στο Mega. Μάλιστα τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και στη συνέχει να ψηφιστεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και επισήμανε ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι οι εκλογές.

"Είναι δύσκολο να σταθεί η κυβέρνηση σε αυτό το κλίμα", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Βουδούρης. "Ζούμε μια κατάσταση οξείας κρίσης. Δεν πρέπει να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Όλη η ατζέντα πρέπει να ανανεωθεί. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για ψήφο εμπιστοσύνης, αν δεν ενημερωθεί πρώτα η κοινοβουλευτική ομάδα", επεσήμανε, επείσης, ο βουλευτής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και αναρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός δήλωσε πράγματι ότι θα πάμε για δημοψήφισμα για τη συμμετοχή μας στο ευρώ στις 4 Δεκεμβρίου.

«Χρειάζεται να δείξουμε στους πολίτες ότι έχουμε πολιτική ψυχραιμία. Το πολιτικό σύστημα ήταν σε έναν γυάλινο θόλο και με ένα σκούντημα κατέρρευσε. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης, που τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος και της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. «Τα δημόσια χαρτιά εξαρτώνται από την παρουσία της χώρας μας στην ευρωζώνη. Η χώρα έχει καθιερώσει την πορεία της στην ευρωζώνη», επεσήμανε.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: