Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΟ

φωτ. αρχείου
Την Κυριακή 6πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – συζήτηση που διοργανώσαμε, με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας, προκειμένου να καθορίσουμε τα βήματα του αγώνα μας για την ακύρωση, στην πράξη, του άδικου και απάνθρωπου τέλους της ακίνητης περιουσίας που συνοδεύεται από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σε όσους αδυνατούν να το καταβάλουν ή δεν υποκύπτουν στον εκβιασμό.
Στην αρχή της εκδήλωσης, ο δικηγόρος...Γιάννης Ιερόπουλος παρουσίασε τις νομικές παραμέτρους του θέματος από μια προοδευτική οπτική. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και δόθηκαν απαντήσεις από τον ομιλητή. Κατόπιν έλαβαν το λόγο οι συμπολίτες μας, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την ακολουθούμενη πολιτική, που φορτώνει βάρη μόνο στην πλάτη του λαού και την αδυναμία τους να καταβάλουν το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, υπέβαλαν τις προτάσεις τους για τις μορφές αγώνα που πρέπει να υιοθετηθούν.
Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε:
1. Να συγκεντρωθούν, με πρωτοβουλία μας, υπογραφές, από όσους συμπολίτες μας διαφωνούν με το χαράτσι ή αδυνατούν να το πληρώσουν.
2. Να ζητηθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο η δωρεάν νομική κάλυψη της πρωτοβουλίας των «αγανακτισμένων πολιτών Βέροιας» και η ανάληψη νομικών πρωτοβουλιών, για την αποσύνδεση της καταβολής του τέλους για την ακίνητη περιουσία από τη διακοπή ηλεκτροδότησης.
3. Να ζητηθεί από τον Δήμο και το Εργατικό Κέντρο Βέροιας να αναλάβουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, για να μη φτάσουμε στο σημείο να κάνουν Χριστούγεννα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χιλιάδες συμπολίτες μας ή να δηλώσουν ξεκάθαρα, πως θεωρούν ότι δεν αποτελούν αρμοδιότητά τους τα προβλήματα αυτών που, τυπικά τουλάχιστον, εκπροσωπούν.


Ύστερα από την αποδοχή του αιτήματος των δανειστών μας να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, που θα έχει και την στήριξη και των υπόλοιπων «μνημονιακών» κομμάτων, η μόνη απάντηση στα βάρβαρα μέτρα που έρχονται, πρέπει να είναι η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη και ο καθημερινός αγώνας των πολιτών.
Όλοι μαζί στην πλατεία Δημαρχείου, κάθε βράδυ, μπορούμε να οργανώσουμε την απάντησή μας σ’ αυτούς που αποφάσισαν να καταστρέψουν τις ζωές μας.
Κάθε Δευτέρα, στις 7 το βράδυ, πραγματοποιούνται οι ανοιχτές συνελεύσεις στην πλατεία Δημαρχείου.
Αγανακτισμένοι πολίτες Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: