Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΑΚΑΡΠΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ- ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ

Στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας το σώμα άκουσε τους πολίτες που ενδιαφέρονται για να πληρώσουν τη θέση του “Συμπαραστάτη του Δημότη”.
Κουκουρίκου Γεωργία, Μπάμπαλος Κ, Σουρλόπουλος Ν, Στεφανάκης Κ, είναι τα ονόματα των...ενδιαφερομένων, είπε ο πρόεδρος του συμβουλίου και έδωσε το λόγο στους υποψήφιους.
Μίλησαν ο Ν. Σουρλόπουλος και η Γ. Κουκουρίκου (φωτ.) που τόνισαν ότι θα υπηρετήσουν με συνέπεια το θεσμό όπως προβλέπει ο νόμος και ζήτησαν από τους συμβούλους να κάνουν υπέρβαση και να συνεναίσουν ώστε να εκλεγεί συμπαραστάτης για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του δημότη της Αλεξάνδρειας.
Από την πλευρά τους οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων Γκιόνογλου και Τσιάπλας ζήτησαν να αναβληθεί το θέμα της εκλογής για να προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ των αρχηγών των παρατάξεων ώστε να προκύψει συνεναιτική υποψηφιότητα. Βέβαια, αυτή η πρόταση είναι εκτός θεσμικής και δημοκρατικής λογικής και δεοντολογίας και βέβαια απορρίφθηκε τόσο από τον πρόεδρο του σώματος όσο και από τον δήμαρχο.
Από την πλευρά του Χρ. Αλευράς είπε ότι δεν συμφωνεί με το θεσμό ως φιλοσοφία και δήλωσε ότι θα απόσχει της ψηφοφορίας αφού δε θέλει να την νομιμοποιήσει. Στο τέλος της διαδικασίας ο κ. Τσιάπλας είπε ότι θα αποχωρήσει από τη διαδικασία γιατί δεν δέχεται να πάρει μέρος σε μια ψηφοφορία που ορισμένοι υποψήφιοι θα πάρουν και μηδέν ψήφους γεγονός που δεν αντιστοιχεί στην προσωπικότητά τους και δε θέλει να τους απαξιώσει!!
Η ψηφοφορία που ακολούθησε έβγαλε το εξής αποτέλεσμα:
Στεφανάκης 15
Κουκουρίκου 7
Σουρλόπουλος 4
Μπάμπαλος 2
Λευκά 2
Απόντες 3 (Κοριτίδης, Αλευράς, Τσιάπλας).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας το συζητήσουν τώρα και ας βρουν κάποιον όλοι μαζί που να μπορεί όχι να εκφράσει αυτούς , αλλά, τους δημότες της Πόλης.
Αλήθεια , δεν πήραν γραμμή από τον Στρατηγό τώρα και κάποιοι ψήφισαν Στεφανάκη;
Ο Καρέλης δεν έβαλε υποψηφιότητα; Γιατί; Αφού ήταν σίγουροι για πάνω από 20 ψήφους. Κρίμα, έχασε η Αλεξάνδρεια τον καλύτερο.....

Ανώνυμος είπε...

Τον κομπιναδόρο πολύ μίσησαν , την κομπίνα κανείς!

Ανώνυμος είπε...

Η Διοίκηση του Δήμου, επιθυμεί να εκλέξει συμπαραστάτη του Δημότη και τις επιχείρησης??