Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ- ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Θα έλεγα ότι αποκαλύπτονται αλλά δεν είναι σωστό. Δεν έκρυψε ποτέ η ΝΔ ότι πιστεύει στην Ε.Ε., στα δάνεια που παίρνει η χώρα μας για πληρώσει τα παλιά και δέχεται τα Μνημόνια. Εκεί που διαφωνεί είναι ότι αυτή θα εφάρμοζε μια άλλη πολιτική για να βρει τα λεφτά που απαιτούνται.
Με λίγα λόγια η ΝΔ και ο Σαμαράς δουλεύει άσχημα έναν... λαό που είναι έτοιμος να παραμυθιαστεί, να δουλευτεί, να πιαστεί για ακόμα μια φορά θύμα των πολιτικών του κατεστημένου και πιστών υπηρετών του συστήματος των Τραπεζών.

Μόλις μπήκε το δίλημμα του ΓΑΠ με το δημοψήφισμα η ΝΔ άρχισε να ρετάρει. Τα στελέχη της εγκλωβίστηκαν και τους βλέπεις να τραυλίζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα. Είναι να τους λυπάσαι χωρίς επιχειρήματα που τους διαφοροποιούν από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνει και ο κάθε άσχετος πολίτης ότι η ΝΔ δεν έχει καμιά ουσιαστική διαφορά με το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα βασικά ζητοήυμενα των δανειστών, της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Μόλις η ΝΔ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας είναι απολύτως σαφές ότι θα συρρικνώσει το κράτος, όπως το ΠΑΣΟΚ, θα ξεπουλήσει κερδοφόρους δημόσιους οργανισμούς, όπως το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει, θα επιχειρήσει να περιστείλλει εργατικά δικαιώματα, όπως το ΠΑΣΟΚ, θα χτυπήσει ανελέητα το εργατικό και λαϊκό κίνημα απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις, όπως το ΠΑΣΟΚ.

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε δεκάδες παραδείγματα επί της πολιτικής αλλά πιστεύω ότι είναι αυτονόητο για τους πολίτες ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Πιστέυουν τα ίδια, έχουν το ίδιο όραμα. Στόχος τους η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη αδιαφορώντας αν η συνέπεια είναι η εξαθλίωση του λαού.

Σκοπός του Κινήματος και της Αριστεράς πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι η ταυτόχρονη ανάδειξη της πτυχής αυτής ώστε να καταστεί ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός της Αριστερής πρότασης που συνίσταται στην ολική ανατροπή του συστήματος με στόχο την εγκαθίδρυση του Σοσιαλισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: