Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Για ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας κάνει λόγο ο Τσίπρας

Τα κόμματα που θα στηρίξουν αυτήν την κυβέρνηση θα έχουν συνευθύνη για την κοινωνική διάλυση, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας
«Η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός καλούνται να υλοποιήσουν μια πολιτική που δεν...έχει δημοκρατική νομιμοποίηση», παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για «ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η επιλογή του Λουκά Παπαδήμου αποτελεί για τους «φανατικότερους υποστηρικτές του μνημονίου στη βουλή» εγγύηση ότι «θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και συνέπεια, η ίδια πολιτική που μέχρι σήμερα μας έχει καταστρέψει».

Σημείωσε ακόμη ότι «τη στιγμή που όλη η Ευρώπη πληρώνει ακριβά το τίμημα των επιλογών της ευρωπαϊκής ηγεσίας και της ΕΚΤ, ο αντιπρόεδρός της παρουσιάζεται ως λύση στην κρίση που δημιούργησαν οι πολιτικές που υπηρέτησε».

Όπως είπε, «είναι πραγματικά τραγικό, τη στιγμή που η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου έχει ήδη καταρρεύσει κάτω από τον πάταγο της ιταλικής κρίσης, ο νέος πρωθυπουργός να ζητά στο όνομά της νέες θυσίες, δηλαδή απολύσεις, χαράτσια, περικοπές αλλά και εκχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής αξιοπρέπειας».

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «τα κόμματα που θα στηρίξουν αυτήν την κυβέρνηση, είτε με συμμετοχή είτε με ανοχή, θα έχουν συνευθύνη για την κοινωνική διάλυση, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: