Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

"Ανοιχτή Πόλη" προς Καμίνη: Μην κόψετε το ρέυμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι

Η δημοτική κίνηση Ανοιχτή Πόλη απέστειλε επιστολή στο Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη με θέμα τη συνδρομή του δήμου ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κατοίκους της Αθήνας που αδυνατούν να πληρώσουν το φορολογικό χαράτσι. Μια προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει αρκετές δημοτικές αρχές και...
 συναντά ευρύτερη απήχηση.
Θεωρούμε ότι σε αυτή την προσπάθεια η δημοτική πλειοψηφία οφείλει να ανταποκριθεί, δείχνοντας επιτέλους στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία.
Η Ανοιχτή Πόλη θα συμμετέχει και θα στηρίξει έμπρακτα την δημιουργία επιτροπών κατοίκων σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, για να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια να κοπεί το ρεύμα στα νοικοκυριά που δομικάζονται από τη σημερινή «μνημονιακή» πολιτική.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Θέμα: Τη συνδρομή του δήμου ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε κατοίκους της Αθήνας που αδυνατούν να πληρώσουν το φορολογικό χαράτσι
Κύριε Δήμαρχε,
Γνωρίζετε ότι η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε οικονομική εξόντωση - ιδιαίτερα τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των ανέργων των χαμηλοσυνταξιούχων. Τα εφαρμοζόμενα μέτρα λεηλατούν τα εισοδήματα και τις συντάξεις, αυξάνουν την ανεργία, βαθαίνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στη πόλη μας.
Γνωρίζετε ότι οι δημότες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι αδυνατούν συχνά να καλύψουν βασικές οικογενειακές δαπάνες διαβίωσης.

Γνωρίζετε επίσης ότι αυτά τα κοινωνικά στρώματα -τα συνήθη «υποζύγια»- καλούνται να πληρώσουν δυσβάστακτα χαράτσια με τρόπο εξαναγκαστικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Κύριε Δήμαρχε,
Έχουμε υποχρέωση απέναντι σε αυτή την ανάλγητη φορολογική επιδρομή όχι μόνο να την καταδικάσουμε αλλά κυρίως να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια να μην κοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που αδυνατούν να το πληρώσουν.

Πρέπει να σας είναι γνωστό καθώς δημοσιεύτηκε ευρέως στον Τύπο, ότι ήδη οι Δήμοι Νέας Ιωνίας, Ελληνικού, Σαρωνικού, Περιστερίου, Ίλιον, Κορυδαλλού, Λάρισας κ.ά. αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και στηρίζουν των αγώνα όλων όσων που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι ώστε να μην τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Αναλαμβάνουν να προβούν σε μαζικές δικαστικές προσφυγές για λογαριασμό των δημοτών τους.

Θεωρούμε καθήκον και της δημοτικής αρχής της Αθήνας να βρεθεί με κάθε τρόπο κοντά σε κάθε δοκιμαζόμενο κάτοικο. Σας καλούμε να αναλάβετε, σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, μια αντίστοιχη πρωτοβουλία στο Δήμο της Αθήνας.


Για την «Ανοιχτή Πόλη»
Ελένη Πορτάλιου, δημοτική σύμβουλος

πηγή:left-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: