Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

BEΡΟΙΑ- ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΞΑΝΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα των προνοιακών επιδομάτων και την έκδοση ενταλμάτων πληρωμής τους, πραγματοποίησε χθες (22/11) το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε για ακόμη μία φορά η αναγκαιότητα να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος των δικαιούχων, ώστε... να αποκλειστούν φαινόμενα «μαϊμού» αναπήρων.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η Οικονομική Επιτροπή έχει ζητήσει εγγράφως από την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας να προχωρήσει στην διαδικασία ελέγχου όλων των δικαιούχων (3.850 άτομα στο σύνολο της Ημαθίας) για να διαπιστωθεί ότι όντως δικαιούνται τα χρήματα, προκειμένου να μην βρεθούν υπόλογοι, εξαιτίας των αποφάσεών τους για καταβολή χρημάτων σε, ενδεχόμενους, παρανόμως λαμβάνοντες τα επιδόματα πολίτες.

Άλλωστε, ο Δήμος της Βέροιας έχει επωμιστεί την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων σε όλη την Ημαθία, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την εξακρίβωση της πραγματικής ή εικονικής ανάγκης κάποιου να λαμβάνει επίδομα (ανάπηροι, άποροι κλπ).

Ωστόσο, παρά το έγγραφο αίτημα για επανέλεγχο όλων των περιπτώσεων, δεν υπήρξε αντίστοιχη έγγραφη απάντηση και η προφορική δικαιολογία ήταν ότι για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, δεν επαρκεί η μία υπάλληλος που είναι εντεταλμένη για το θέμα, δεν επαρκεί.

Να υπενθυμιστεί ότι αυτή η αδυναμία (ή δικαιολογία) για την μη δυνατότητα ελέγχου των δικαιούχων ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου παραιτήθηκε από την θέση του τον περασμένο Αύγουστο, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά όσων αιρετών από την Περιφέρεια δεν απέσπασαν (ή υπαλλήλων που δεν δέχτηκαν να στελεχώσουν) τις υπηρεσίες Πρόνοιας.

Τελικά, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ενέκριναν την έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής για να μην υπάρξει καθυστέρηση στο σύνολο της καταβολής των επιδομάτων Πρόνοιας, ωστόσο θα επαναληφθεί έγγραφο προς την ΚΕΠΑ, ζητώντας επίσημη απάντηση στο προγενέστερο αίτημά τους, πριν υπάρξουν περαιτέρω κινήσεις.


Πηγή: "Λαός", του Νίκου Βουδούρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: