Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ANTΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σκληρές είναι οι αντιδράσεις στην επιλογή Παπαδήμου για Πρωθυπουργό αλλά και στη συγκυβέρνηση των τριων κομμάτων από συνδικαλιστικές και αριστερές οργανώσεις.

"Η νέα συγκυβέρνηση, που διαμορφώθηκε ερήμην της θέλησης του λαού, αποτελεί επιλογή των δανειστών της τρόικας και του ντόπιου κατεστημένου...
 με μοναδικό στόχο την υποταγή των εργαζομένων και της κοινωνίας στην καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του μημονίου.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέρρευσε, επειδή απονομιμοποιήθηκε στη συνείδηση των εργαζομένων και του λαού, κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη κο. Παπαδήμο, αποτελεί μια συνειδητή επιλογή ανασυγκρότησης του αστικού – μνημονιακού μπλοκ, με την παρέμβαση θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων από το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας.

Πρόκεται καθαρά για τη διεύρυνση του Μνημονιακού μετώπου, ώστε να διασφαλιστεί απαρέγκλιτα, η άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., που προβλέπουν τον εγκλωβισμό της χώρας στη νέα δανειακή σύμβαση και την κατάρτιση ενός νέου ακόμα πιο σκληρού Μνημονίου με συνέχιση των βάρβαρων πολιτικών της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας και της ύφεσης." αναφέρει η Αυτόνομη Παρέμβαση.

"Όλη η εξουσία στους τραπεζίτες, στους σύγχρονους τοκογλύφους – τις τράπεζες και απ’ ευθείας στο κεφάλαιο και τους ανθρώπους του, χωρίς περιττές διαμεσολαβήσεις από πολιτικούς και εκλεγμένους. Η δικτατορία των αγορών, της ΕΕ, των ανελέητων μνημονίων και των συμφερόντων των μεγιστάνων του πλούτου (του 1%) ξεπροβάλλει αποκρουστικά γυμνή, με το διορισμό του αρχιτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της χώρας. Πρόκειται για πρωθυπουργό που έρχεται με στολή εκστρατείας, για να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού (του 99%)." αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

"Διεκδικώντας τα δικαιώματά του, με νέο γύρο απεργιών – διαδηλώσεων – καταλήψεων, με ένα πανίσχυρο εργατικό και λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής κάθε κυβέρνησης του κεφαλαίου και της επίθεσης. Σε αυτή την υπόθεση πρέπει να συμβάλλει, με την κοινή της δράση η Αριστερά, αντί να ζητά διαρκώς εκλογές.Ο λαός βγαίνει ήδη στους δρόμους κατά του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Το τριήμερο του Πολυτεχνείου, με αποκορύφωμα την παλλαϊκή πορεία στις 17 Νοέμβρη (που θα είναι η μαζικότερη πορεία του Πολυτεχνείου των τελευταίων ετών), θα δώσει την πρώτη δική του απάντηση. " τονίζει.

"Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε μετά από το μαραθώνιο διαβουλεύσεων, αντιπαραθέσεων και αντεγκλήσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και με τη στήριξη του ΛΑΟΣ αποτελεί ένα σαφέστατο δείγμα των αδιεξόδων και των αντιφάσεων, αλλά και των κατευθύνσεων του αστικού πολιτικού συστήματος στη χώρα. Είναι προϊόν συμβιβασμού τόσο των ντόπιων εκπροσώπων του καθεστώτος της υποτέλειας, όσο -κυρίως- των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ που διαγκωνίζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει στα ντόπια πολιτικά πράγματα. Οι αφόρητες πιέσεις τους και οι ωμές, πραξικοπηματικού χαρακτήρα πολιτικές επεμβάσεις τους, είναι ένα μικρό δείγμα των κινδύνων που εγκυμονούν για το λαό οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και το καθεστώς της υποτέλειας που θα υπηρετήσει και η νέα κυβέρνηση." αναφέρει το ΚΚΕ μ-λ ενώ προσθέτει "Η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να είναι διακοσμητική...Παράλληλα, καλείται να διαχειριστεί την ογκούμενη λαϊκή οργή...Και στο βαθμό που τα καταφέρει, τίποτε δεν αποκλείει και την επέκταση της διάρκειας ζωής της."

"Και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντί της την αντίσταση και την αποφασιστικότητα των λαϊκών μαζών, την άρνησή τους να υποταχτούν στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Χωρίς καθυστερήσεις. Και κυρίως, χωρίς τις αυταπάτες που αναπαράγει η διαρκής επίκληση δυνάμεων της Αριστεράς στις εκλογές και στην αποκατάσταση της αστικής νομιμότητας." τονίζει το ΚΚΕ μ-λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: