Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/11

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/11, 7.00 Μ.Μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Η εκρηκτική εισβολή του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο τραντάζει και την κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας και συνολικά το πολιτικό σύστημα. Αυτό οδηγεί την κυβέρνηση σε ανοιχτή κρίση, κατάρρευση και αναζήτηση σωσιβίων. Με την επιλογή για διεκδίκηση ψήφου εμπιστοσύνης και την εξαγγελία του δημοψηφίσματος ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να εκβιάσουν τη συναίνεση του λαού στο σφαγείο που μαζι με την ΕΕ και το ΔΝΤ ετοιμάζουν. Εμείς λέμε ότι σε κάθε περίπτωση...
πρέπει σήμερα να βγει στο προσκήνιο η οργή και η αγανάκτηση, να ακουστεί και να καταγραφεί σε κάθε επίπεδο το μεγάλο ΟΧΙ στην εξαθλίωση, για να ανοίξουν δρόμοι ρήξης και αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Την Παρασκευή η καταρρέουσα κυβέρνηση του Μνημονίου θα προσπαθήσει να γαντζωθεί στην εξουσία και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Να μην τους αφήσουμε, να πέσουν υπό το βάρος της λαϊκή κινητοποίησης. Η Βουλή πρέπει να βρεθεί ξανά περικυκλωμένη από τη λαϊκή οργή.

Γιʼ αυτό και η κινητοποίηση στη Βουλή την Παρασκευή 4 Νοέμβρη πρέπει να είναι ενωτική, μαχητική και ανυπότακτη. Σε μια τέτοια μάχη δεν χωρούν ιδιοκτησιακές λογικές ούτε περιχαρακωμένα κομματικά μπλοκ. Αυτό που χρειάζεται είναι να πλημμυρίσει το Σύνταγμα από τον κόσμο του αγώνα, από τους εργαζομένους και τη νεολαία, από τα συνδικάτα και τους συλλόγους, από τις λαϊκές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα, από τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς, σε μια μεγάλη διαδήλωση.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμένουμε στο δρόμο του αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής και της ανατρεπτικής κοινής δράσης της Αριστεράς. Με κλιμάκωση των αγώνων, με πάλη για απεργίες διαρκείας, για καταλήψεις, για μαχητικές διαδηλώσεις, για αυτοοργάνωση και λαϊκή αλληλεγγύη. Για να ανατρέψουμε το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για να σαρώσουμε την κυβέρνηση και κάθε επίδοξο διαχειριστή αυτής της πολιτικής, για να απαλλαγούμε από τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα να στηρίξουν το συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Παρασκευή 4/11 στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και σε πορεία στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: