Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 3 μμ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ
Εχθές οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές.
Σήμερα οι μετανάστες από τη Σενεγάλη.
Αύριο εμείς.
Τον Απρίλιο του 2011 γίναμε μάρτυρες...των ανελέητων ανθρωποκυνηγητών που εξαπέλυσε η Δημοτική Αστυνομία σε μετανάστες μικροπωλητές κυρίως από το Μπαγκλαντές καταστρέφοντας όλη την πραμάτεια τους, αφαιρώντας τους ουσιαστικά το δικαίωμα στην επιβίωση. Πριν από ένα μήνα το σκηνικό επαναλήφθηκε με θύματα αυτή τη φορά, μετανάστες από τη Σενεγάλη, με δράστες τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ. Οι μικροπωλητές ξυλοκοπήθηκαν και διώκονται ποινικά. Από την αυθαιρεσία και τη βία όμως των μπάτσων κάθε λογής δεν ξέφυγε και ένας έλληνας συνάδελφος στον οποίο επιτέθηκαν με μανία, χτυπώντας τον και σπάζοντας το καρότσι του με τα κουλούρια.

Είναι γνωστό σε μας ότι για την οικονομική κρίση και την κοινωνική εξαθλίωση οι μετανάστες δεν μπορεί να είναι τίποτα παραπάνω από το άλλοθι, τον αποδιοπομπαίο τράγο. Το ίδιο εσχάτως αρχίζουν και αντιλαμβάνονται όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας που στρέφονται ενάντια σε κυβέρνηση-κράτος-κεφάλαιο με όλο και πιο μαζικές και ριζοσπαστικές κινήσεις. Το ίδιο αντιλαμβάνεται και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, που σε περίοδο κρίσης επέλεξε να στηρίξει τον Ξενώνα Προσφύγων αντί να στραφεί στο ατομικό βόλεμα και την υποταγή. Επέλεξε να σταθεί στο πλευρό των μεταναστών εργατών απεργών πείνας, ενάντια σε όσους τους υποδείκνυαν ως υπαίτιους της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Την ώρα που μεσαία και κατώτερα στρώματα της κοινωνίας δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες της χώρας παραμένουν το πιο ευάλωτο κομμάτι των εργαζομένων. Περισσότερο ευάλωτο και από τους άνεργους, καθώς οι πρώτοι στερούνται δικαιωμάτων και ευκαιριών ενώ αντίστοιχα “απολαμβάνουν” πλουσιοπάροχα τη ρατσιστική αντιμετώπιση, αφεντικών, κατασταλτικών μηχανισμών και δικαιοσύνης. Αυτή την ώρα λοιπόν οφείλουμε να σταθούμε και πάλι αλληλέγγυα στο πλευρό των μεταναστών και μεταναστριών ακόμα πιο δυνατά ακόμα πιο μαζικά. Αντιμετωπίζουμε την ίδια επίθεση, έχουμε τις ίδιες ανάγκες, δεν μπορεί παρά ο αγώνας μας να είναι κοινός.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ “ΞΕΝΟΙ” ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 15:00 ΚΑΜΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: