Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΓΙΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ κλπ

Η συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2011 αποφάσισε με ψήφους 273 υπέρ και 31 κατά, να προτείνει στο Διασωματειακό την κήρυξη άμεσα 24ωρης απεργίας, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων και αντιδρώντας στο παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων της...Η συνέλευση έγινε μετά την εκφρασμένη πρόθεση της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου να κλείσει την εφημερίδα λόγω του ότι, όπως ανακοίνωσε στους εκπροσώπους, η Alpha Bank αποφάσισε να μην χορηγήσει τελικά στη Χ.Κ Τεγόπουλος το δάνειο των 8 εκατ. ευρώ, που είχε συμφωνηθεί προ μηνός. Μια εξέλιξη που αφήνει μετέωρους 850 εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τρεις μήνες.

Η συνέλευση αποφάσισε ακόμα:
-Να ζητήσει από το διασωματειακό να κηρύξει 48ωρη απεργία με ανοιχτή ημερομηνία.

-Να καταθέσουν όλοι οι εργαζόμενοι ασφαλιστικά μέτρα για την καταβολή των μέχρι τώρα οφειλόμενων δεδουλευμένων (Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου).

-Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της επίσχεσης εργασίας.

-Να ζητήσει την ενεργοποίηση της επιτροπής συμφιλίωσης του υπουργείου Εργασίας.

-Να προσλάβει δικηγόρο για την ενίσχυση της νομικής διεκδίκησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι όπως υποστήριξαν στη συνέλευση, με τις πρωτοβουλίες τους, τη στάση τους και τις ενέργειές τους προσπαθούν να κρατήσουν την εφημερίδα ζωντανή και στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα εργασιακά τους δικαιώματα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, τιμώντας έτσι τη σχέση τους με τους αναγνώστες και όλους τους πολίτες. Η προσπάθεια αυτή θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα στο πλαίσιο των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: