Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΤΑΣΟΣ ΚΑΝΤΑΡΑΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 17 ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Τάσος Κανταράς (φωτ.) μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ σε σχέση με το θέμα που αφορά τη διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε σε βάρος 17 διαδηλωτών για τα γεγονότα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρη, έκανε από την Θεσσαλονίκη την παρακάτω δήλωση:

«Ζούμε δραματικές μέρες για το λαό και τη χώρα μας. Απειλούνται πια και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Στην απόφαση του λαού να διεκδικήσει τα αυτονόητα, το αστυνομικό κράτος απαντά με εκφοβισμό και διώξεις, όπως αυτές των 17 στοχοποιημένων διαδηλωτών της 28ης Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη.
Την ίδια ώρα ενθαρρύνονται χουντικά κατάλοιπα τα οποία προβαίνουν σε προκλητικές αντιδημοκρατικές πράξεις. Τραγουδάνε τον ύμνο της χούντας την ημέρα του Πολυτεχνείου, με προτροπή του εύελπι Φαραντάτου, και η δικαιοσύνη δεν «ακούει» τίποτα.
Και όμως ο ίδιος εύελπις, είχε ξανακτυπήσει λίγες μέρες πριν, ακριβώς σ΄αυτήν την παρέλαση της Θεσσαλονίκης, παρακάμπτοντας προκλητικά την ηγεσία του, η οποία είχε δώσει εντολή να μη γίνει παρέλαση. Ούτε τότε είδε και άκουσε κανείς τίποτα
Η δικαστική αρχή της πόλης μας έχει καθήκον να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να παραδειγματισθεί από φωτεινές εξαιρέσεις δικαστικών που έγραψαν ιστορία σε δύσκολα χρόνια για την Θεσσαλονίκη και την πατρίδα μας. Να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον των διαδηλωτών και να στρέψει την προσοχή της στον πραγματικό κίνδυνο για την πατρίδα, που είναι τα φασιστικά και εθνικιστικά κατάλοιπα που σηκώνουν ξανά κεφάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: