Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στους 149 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ

Αντίστροφη μέτρηση για τους τίτλους τέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μερεντίτη, Παναρίτη και Καϊλή ξεκαθάρισαν, πως "δεν παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση". Έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 12 το μεσημέρι....
Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή, με την οποία γνωστοποίησε πως δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οι βουλευτές Σούλα Μερεντίτη και Έλενα Παναρίτη δήλωσαν το ίδιο.

"Δεν είμαι διατεθειμένη να συνταχθώ με κανένα τρόπο σε οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μου. Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία καταστροφής της χώρας", είπε η Έλενα Παναρίτη, μιλώντας στον Realfm.

Νωρίτερα, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή, σε γραπτή ανακοίνωσή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο και τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, γνωστοποίησε πως δεν παραιτείται από εκλεγμένη εκπρόσωπος των συμπολιτών και της γενιάς της, όμως στην ψηφοφορία της Παρασκευής, δε θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Λιντζέρης: "Ο Παπανδρέου είναι πλέον παρελθόν"

Σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, ο βουλευτής Δ. Λιντζέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό, να δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για ομαλές πολιτικές εξελίξεις.

"Ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον παρελθόν", είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας "υπολόγους" τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος.

"Το αίτημα διακυβέρνησης είναι περισσότερο εμφανές, η χώρα δεν μπορεί χωρίς κεντρική διεύθυνση, πρόσθεσε και τόνισε την ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Ο κ. Λιντζέρης χαρακτήρισε επιτακτική και αναγκαία τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να δρομολογήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται στο Καταστατικό του Κινήματος για ομαλές πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον παρελθόν, κατέληξε.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ν. Αλευράς τόνισε, πως "πρέπει να διασφαλιστεί η διακυβέρνηση της χώρας".

Ο Δ. Κρεμαστινός έθεσε ζήτημα "αξιοπιστίας του πρωθυπουργού και ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ενότητας".

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Παπανδρέου, έκανε έκκληση για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

"Η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι να συγκροτηθεί άμεσα με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με στόχο τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και μετά να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές", επανέλαβε η Βάσω Παπανδρέου και κάλεσε όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

"Τα ψέματα τελείωσαν, είναι ώρες ευθύνης για όλους μας", διεμήνυσε η πρώην υπουργός.

news247.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντε στο διάολο και αυτή