Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Έρευνα σε 122 επιχειρήσεις: Η ευρωκρίση ανησυχεί τους Βρετανούς

Το 70% των εργοδοτών μεγάλων βρετανικών επιχειρήσεων πιστεύει ότι η κρίση στην ευρωζώνη συνιστά σημαντική απειλή για την οικονομία της χώρας τους.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, παραμονή της...ετήσιας διάσκεψης της βρετανικής συνομοσπονδίας εργοδοτών (CBI), το 70% των εργοδοτών επιχειρήσεων, που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, θεωρεί την κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν κράτη της Ευρώπης ως "τον κύριο παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει τη βρετανική οικονομία το 2012".

Σε ανάλογο ποσοστό, το 67% των εργοδοτών εξετάζει επίσης "την πιθανότητα μιας νέας τραπεζικής κρίσης" στη Βρετανία το ερχόμενο έτος.

Επιπλέον το 70% των ερωτηθέντων στην έρευνα πιστεύει ότι οι οικονομικές προοπτικές της Βρετανίας υποβαθμίστηκαν από τον Αύγουστο, κυρίως λόγω του αντίκτυπου που είχε στις εξαγωγές η κρίση στην ευρωζώνη, με την οποία η Βρετανία πραγματοποιεί σχεδόν τις μισές από τις εμπορικές της συναλλαγές.

Παρά το κλίμα αυτό, το 82% των εργοδοτών πιστεύει ότι η βρετανική κυβέρνηση πράττει καλώς που μένει προσηλωμένη στο αυστηρό σχέδιό της λιτότητας για τη μείωση των ελλειμμάτων παρά τους αυξημένους κινδύνους για την ανάπτυξη.

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε σε δείγμα 122 εργοδοτών από τις 350 πιο μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: