Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΕΡΟΙΑ- ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ- ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Το πρωί στη Βέροια είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων και της Πλατείας να διαμαρτυρηθούν. Οι εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως, Ελιάς και Βενιζέλου και πίσω από το πανό τους έκαναν στατική διαμαρτυρία όπως είχαν αποφασίσει τα σωματεία τους.
Οι αγανακτισμένοι είχαν συγκροτήσει μπλόκ και έκαναν...
 πορεία από το ίδιο σημείο ως το ύψος της εξέδρας των επισήμων όπου όταν έφτασαν είδαν ότι δεν είναι κανείς πλην του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Φλιτούρη με τον οποίο είχαν έναν διάλογο.
Ο Ευθ. Φλιτούρης απαίτησε από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα για να γίνει η παρέλαση των μαθητών. Αυτή ήταν και η αρχική πρόθεση των διαδηλωτών που όμως όταν άκουσαν τον Διευθυντή να τους λέει εν είδη διαταγής αντέδρασαν.
Παράλληλα, το μπλόκ του ΠΑΜΕ ήταν σε σημείο απέναντι από την εξέδρα όπου φώναζε συνθήματα.
Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης που πήγε στο μπλόκ των αγανακτισμένων και εκδήλωσε την πρόθεσή του να διαδηλώσει μαζί τους, να κάνει πορεία μαζί τους. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό και αποχώρησε.
Μέλη της Πλατείας Βέροιας όλο αυτό το διάστημα μοίραζαν τρυκάκια στους πολίτες που παρακολουθούσαν και αφού ματαιώθηκε η παρέλαση με αυθόρμητο τρόπο συγκροτήθηκε μια άλλη, λαϊκή, παρέλαση.
Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτών που βρίσκονταν στο δρόμο, άφησαν το πεζοδρόμιο και όλοι μαζί έκαναν πορεία-παρέλαση από το ύψος της Νομαρχίας έως την πλατείας Ελιάς.
Το πρωτοφανές γεγονός να ματαιωθεί η παρέλαση στη Βέροια και αντ΄ αυτής να γίνει μια άλλη παρέλαση, μια παρέλαση-πορεία πολιτών είναι δείγμα της πλήρους αντίθεσης της κοινωνίας στην Κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Να σημειωθεί ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τα γεγονότα και σε καμιά στιγμή δεν έκανε την παραμικρή κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι είχε τέτοια εντολή όπως είδαμε και σε άλλες πόλεις με αντίστοιχα γεγονότα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από πότε ο Καραπαναγιωτίδης έγινε υπέρμαχος των λαϊκών αγόνων? Εκτός από κεμεντζέ και ποντιακά γνωρίζει τίποτε άλλο? Κωστάκη πέρασαν οι καιροί που ήξερες, πάνε αυτά τα παιχνίδια που ξέρατε εσύ και η παρεούλα σου!!! Πιάσε το μικρόφωνο που ξέρεις καλά και τρέχα στα πανηγύρια , γιατί μόνο για εκεί είσαι!!!!