Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Ή ΕΚΛΟΓΕΣ; ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ- Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Είδα με προσοχή το σόου που έστησε προσεκτικά ο Παπανδρέου με τους γνωστούς κομπάρσους χειροκροτητές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Εκεί, ο ΓΑΠ έκρυβε μια έκπληξη για τους βουλευτές που ακόμα ψάχνονται και σκέφτονται αν η εξαγγελία του δημοψηφίσματος σημάνει και την απώλεια της βουλευτικής τους έδρας. Όμως ο ΓΑΠ έκρυβε και έναν ωμό εκβιασμό εναντίον του λαού. Έναν...
 εκβιασμό με τον οποίο θα επιχειρήσει να εγκλωβίσει διατυπώνοντας με τέτοιον τρόπο το ερώτημα ώστε πετύχει την παραμονή του στην εξουσία.
Υπάρχει και η εκτίμηση ότι ο ΓΑΠ επιχειρεί μια εύσχημη αποχώρηση από την εξουσία και άλλοι εκτιμούν ότι παίζει τα ρέστα του για να παραμείνει στην εξουσία.
Προσωπικά το όλο σκηνικό με αφήνει αδιάφορο. Θεωρώ το όλο θέμα και θέαμα τόσο γελοίο που απορώ πως τόσοι σοβαροί άνθρωποι καταδέχονται και ασχολούνται μ΄ αυτό.
Θεωρώ ότι τόσο οι κινήσεις όπως αυτές που κάνει ο ΓΑΠ όσο και αυτές που προτείνονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να φέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος του λαού.
Τόσο ο ΓΑΠ όσο και όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που ζητάνε εκλογές νομίζω ότι κοροϊδεύουν το λαό και μάλιστα εσκεμμένα.
Η κοροϊδία είναι προφανής αφού όλοι διαθέτουν προγραμματικό λόγο εντός της Ε.Ε. και εντός της ευρωζώνης και εντός του ευρώ. Προτείνουν "εναλλακτικές" λύσεις για την χώρα στη βάση του υπάρχοντος οικονομικο- πολιτικού συστήματος, του καπιταλιστικού συστήματος.
Συνεπώς, όσο πιο έκπληκτοι εμφανίζονται οι πολιτικοί που υπηρετούν το καθεστώς άλλο τόσο πιο γελοίοι γίνονται.

Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Ο άλλος δρόμος είναι διαφορετικός και ταυτόχρονα άγνωστος, δύσκολος και ίσως πιο γοητευτικός. Υπάρχει ο δρόμος της πλήρους ανατροπής του υπάρχοντος συστήματος και της εγκαθίδρυσης ενός νέου πολιτικού -οικονομικού συστήματος.

Κατά την άποψή μου τόσο οι εκλογές που ζητάνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και το δημοψήφισμα που προτείνει ο ΓΑΠ είναι αδιέξοδα και θα επιχειρηθεί από την Κυβέρνηση να εκτονωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.
Να είστε σίγουροι ότι αν οι εκλογές υπήρχε ενδεχόμενο να ανατρέψουν το σύστημα τότε θα ήταν παράνομες.

Συνεπώς, οι καθεστωτικοί πολιτικοί που από σήμερα το βράδυ βγήκαν στο παζάρι και "αναλύουν" τα του δημοψηφίσματος το μόνο που σκέφτονται είναι το πως θα διαιωνίσουν το υπάρχον σύστημα που διακονούν ως πιστοί υπηρέτες.
Προσωπικά δε με αφορά το θέμα και δεν συμμετέχω στο πανηγύρι αυτό.

Χ. Μόχλας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις μαύρα μεσάνυχτα, μετά ομίχλης

Κολτσίδας Γιώργος είπε...

πρώτα απ΄όλα είναι Χάρης Μόχλας
εσύ κρυψίνε ποιός είσαι.
Αυτή η χώρα έχει σήμερα 27,5% αναποφάσιστους και κάπου τόσους ανώνυμους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουβέλης τα ξέρει αυτά;