Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

VIDEO: ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πρωτοφανή γεγονότα εκτυλίχθηκαν σήμερα έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.....
Την ώρα που εργαζόμενος μέλος σε σωματείο που στεγάζεται στο ΕΚΘ, κατευθυνόταν στη συνέλευση του σωματείου του, αστυνομικοί αφού του έκαναν έλεγχο, στην είσοδο του ΕΚΘ, προσπάθησαν να τον προσαγάγουν γιατί αρνήθηκε να ανοίξει την τσάντα του .

Εκείνη την ώρα ο πρόεδρος του ΕΚΘ αλλά και άλλα μέλη της διοίκησης προσπάθησαν να παρέμβουν στο περιστατικό, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο εργαζόμενος. Τότε κατέφτασαν στο ΕΚΘ δυνάμεις των ομάδων ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και της ασφάλειας και επιτέθηκαν βίαια εναντιον των συνδικαλιστών του Εργατικού κέντρου, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Τσαραμπουλίδης.

Αυτή τη στιγμη ο εργαζόμενος βρίσκεται στο Α.Τ Λευκού Πύργου όπου και κατέφτασε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

18.33: Ελεύθερος αφέθηκε πριν λίγη ώρα ο εργαζόμενος. Στο Α.Τ του Λ. Πύργου βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης και απαιτεί να καταθέσει μήνυση στον αστυνομικό που προχώρησε στη προσαγωγή του εργαζόμενου και δημιούργησε την έκκρυθμη κατάσταση στην είσοδο του ΕΚΘ. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα της επίθεσης της αστυνομίας, αστυνομικός φώναζε " γαμώ το συνδικαλισμό σας, εσείς φέρατε τη χώρα σε αυτό το σημείο". Σύμφωνα με πληροφορίες για τον εν λόγω αστυνομικό εκκρεμούν καταγγελίες από πολίτες για επιθετική συμπεριφορά.

alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: