Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΡΟΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ": ΤΟ site ΣΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ"

Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής είχαν το θράσος να καταγγείλουν την δημοτική αρχή της Βέροιας γιατί το ασύρματο ίντερνετ που διαθέτει στους πολίτες μπλοκάρει τη σελίδα τους. Κατήγγειλαν τη διοίκηση του δήμου για λογοκρισία οι φασίστες που θέλουν τη δημοκρατία για να την "σφάξουν" στην πρώτη ευκαιρία.
Βέβαια, η σελίδα της ναζιστικής οργάνωσης είναι μπλοκαρισμένη από το φίλτρο που έχει τοποθετηθεί διότι εμπίπτει στην κατηγορία "μίσος- μισαλλοδοξία" αλλά οι ναζιστές θέλησαν να παραπληροφηρήσουν τους πολίτες.
Η ανακοίνωση του δήμου Βέροιας είναι:«Ο Δήμος Βέροιας δεν λογοκρίνει ούτε και αξιολογεί το περιεχόμενο κάθε Ιστοσελίδας που υπάρχει ήδη ή δημιουργείται ή τροποποιείται ή καταργείται κάθε στιγμή στο Διαδίκτυο. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας φιλτραρίσματος διαδικτυακού περιεχομένου Websense (www.websense.com) προκειμένου να προστατεύει τους χρήστες του ελεύθερου Δικτύου της πόλης από την κατάχρηση της ίδιας αυτής ελευθερίας στην οποία προβαίνουν άλλοι χρήστες, μέσω δημοσιεύσεων και αναρτήσεων που κατηγοριοποιούνται από την εταιρεία σε γενικές γνωστικές κατηγορίες όπως (ενδεικτικά): Εγκληματικές δραστηριότητες (Criminal activity), Intolerance & Hate (Μισαλλοδοξία-Μίσος, στην οποία αυτόματα κατηγοριοποιήθηκαν οι Ιστοσελίδες της «Χρυσής Αυγής»), Violence (Βία), Weapons (Όπλα), κτλ και ενδέχεται να προσβάλλουν συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές και αξίες ή να προκαλούν ενδεχόμενη τέλεση ποινικά κολάσιμων πράξεων. Αυτό γίνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη από όλους ανεξαιρέτως τους δημόσιους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες δωρεάν διαδικτύου.

Επαναλαμβάνεται λοιπόν με ιδιαίτερη έμφαση ότι ουδεμία τεχνική ή ουσιαστική συμμετοχή έχει ο Δήμος Βέροιας στον ονομαστικό αποκλεισμό Ιστοσελίδων που υπάγονται από την Εταιρεία Ελέγχου στις παραπάνω κατηγορίες, καθώς η εν λόγω υπαγωγή γίνεται με ειδικούς αλγορίθμους και διαδικασίες, κοινούς στο Παγκόσμιο Διαδίκτυο και σε κάθε περίπτωση με ευθύνη της εταιρείας-παρόχου των συγκεκριμένων υπηρεσιών φιλτραρίσματος, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ελέγχου.

Ο Δήμος Βέροιας είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα όχι μόνο στον τομέα παροχής υπηρεσιών ελεύθερης πρόσβασης στους δημότες και επισκέπτες του αλλά μεταξύ άλλων και στην παροχή προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών τηλεφροντίδας και τηλειατρικής, ηλεκτρονικής διαβούλευσης και τουριστικής υποστήριξης. Οι καταγγελίες είναι παντελώς ατεκμηρίωτες και ως εκ τούτου ανυπόστατες, απαντώνται ωστόσο προς άρση των όποιων παρερμηνειών ή εντυπώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: