Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΥΠΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Λύση στο πρόβλημα της έλλειψης σχολικών βιβλίων, για τις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του, δίνει ο δήμος Καλαμαριάς.
Με πρωτοβουλία του δημάρχου, Θεοδόση Μπακογλίδη, στήνεται ολόκληρη εκτυπωτική μονάδα μεγάλης εμβέλειας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου...
(Καραμαούνα 1- πλατεία Σκρα), προκειμένου να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες των μαθητών του δήμου.

Η μονάδα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία (9 π.μ. - 2 μ.μ.) μέχρι να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του δήμου σε βιβλία. Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια συνάντησης με τους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του δήμου Καλαμαριάς εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Εμμένει για το Ελεγκτικό Συνέδριο

Ωστόσο και χτες η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, απέδωσε την καθυστέρηση στην εκτύπωση και διανομή των σχολικών εγχειριδίων στη μη έγκαιρη έκδοση σχετικής απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Real Fm" αναγνώρισε ότι ίσως ήταν λάθος της το ότι δε δημοσιοποίησε το θέμα νωρίτερα, αλλά, όπως σημείωσε, "έκανα ό,τι μπορούσα, σε θεσμικό επίπεδο".

Διαμαρτυρία γονέων

Ηδη, πάντως, καθηγητές και δάσκαλοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ χτες γονείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Παιδείας. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, με βασικά αιτήματα την κάλυψη των λειτουργικών κενών στα σχολεία, την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών και την άμεση διανομή των βιβλίων.

news247.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ.

ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ , Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ.
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΑΚΟΥΣ???????????
ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΑΣΤΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΠΙΝΟΥΝ ΠΟΤΑΚΙ ΧΑΛΑΡΟ!!!!!!!