Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ

Κοινό μέτωπο για να μην περάσει η εργασιακή εφεδρεία συγκροτούν στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι σε οργανισμούς και φορείς που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της εργασιακής εφεδρείας....
Χθες έγινε σύσκεψη εκπροσώπων των σωματείων, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, εξετάστηκε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δύο τετράωρων στάσεων εργασίας. Σήμερα, από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος της βάρδιας, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στον ΟΣΕ, και τη Δευτέρα 26/9 τις ίδιες ώρες, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

«Η χώρα είναι υπό κατοχή και υπό αιχμαλωσία η κυβέρνηση. Αυτά που συμβαίνουν έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει μέτρα που είναι «παράνομα» και το ΕΚΘ θα αναθέσει στον καθηγητή Αρι Καζάκο να διερευνήσει κατά πόσο μπορούν αυτά να προσβληθούν δικαστικά.

Διατύπωσε το αίτημα να ανακληθεί η απόφαση για εργασιακή εφεδρεία, που αποτελεί «προθάλαμο» της ανεργίας, και κάλεσε τους εργαζομένους να δώσουν μάχη για να μην περάσουν.

Οπως είπε, ενδεικτικά των επιπτώσεων από την πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι αυξήθηκαν κατά 15% οι αυτοκτονίες και κατά 40% οι απόπειρες αυτοκτονιών.

Συνδικαλιστές από τον ΟΣΕ, την Κεντρική Αγορά, την Εγνατία Οδό, το ΚΘΒΕ, τη Helexpo, τη ΔΕΘ και άλλους Οργανισμούς παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία που δείχνουν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά δεν καλύπτονται ούτε οι οργανικές θέσεις. Πολύ περισσότερο που κάποιοι από αυτούς τους Οργανισμούς δεν χρηματοδοτούνται καν από το Δημόσιο. Δήλωσαν αποφασισμένοι να εμποδίσουν με δυναμικές ενέργειες την αποστολή καταλόγων εργασιακής εφεδρείας από τις διοικήσεις των Οργανισμών.

Ν. ΡΟΥΜΠΟΣ - enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: