Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΚΑΜΙΝΗ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης κατά των απεργών εργαζόμενων έχει μετατρέψει τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας ο τέως Συνήγορος του Πολίτη Γ.Καμίνης. Χθες έστειλε τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας για να «συνετίσει» τους εργαζόμενους του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών που απολύθηκαν ώστε να....
λήξουν το αποκλεισμό του χώρου εργασίας διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Σήμερα, στέλνει στα δικαστήρια τους συνδικαλιστές της καθαριότητας για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία στη καθαριότητα που ξεκινάει την Κυριακή ενάντια στις απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων. Ανέθεσε αυτοβούλως στον εαυτό του το ρόλο του επαγγελματίας αντιδιαδηλωτή και πολέμιου κάθε εργατικής κινητοποίησης .

Όχι μόνο δεν ανοίγει αντιπαράθεση με τη κυβέρνηση που επιβάλλει άγριες περικοπές και μαζικές απολύσεις διαλύοντας υπηρεσίες αλλά επιλέγει να καταφύγει στοςυ δικαστές και την Αστυνομία για να επιβάλει «εργασιακή ειρήνη» με τον τσαμπουκά των κατασταλτικών μηχανισμών.

Ο Γ. Καμίνης έχει αποφασίσει να προχωρήσει στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δήμο Αθήνας αδιαφορώντας για τις συνέπειες πάνω στις ζωές των εργαζόμενων και των οικογενειών τους αλλά και πάνω στις συνθήκες ζωής εκατοντάδων χιλιάδων στις γειτονιές.

Την ώρα που η κυβέρνηση μπροστά χρεοκοπία των πολιτικών του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου επιχειρεί πανικόβλητη φυγή προς τα μπρός με απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο , με την πλήρη διάλυση των σχολείων αφήνοντας τα χωρίς βιβλία και εκπαιδευτικούς , αφήνοντας τις σχολικές επιτροπές χωρίς λεφτά, ο Δήμαρχος της Αθήνας του κάνει πλάτες πολεμώντας την αντίσταση τω εργαζομένων στο Δήμο αλλά και συνολικά στην πόλη είτε πρόκειται για απεργούς είτε για φοιτητές.

Η εναλλακτική λύση είναι ένα γερό εργατικό κίνημα που θα παλέψει τώρα για να μην περάσουν οι επιθέσεις της κυβέρνησης και θα προβάλει την λύση της ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, της ανατροπής της κυβέρνησης του Μνημονίου. Η ευθυγράμμιση Καμίνη με την πολιτική καταστολής και ρατσισμού στο όνομα της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου και της νομιμότητας κάθε κυβερνητικής απόφασης οδηγεί στη πλήρη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου.

Καλούμε τα συνδικάτα τω εργαζομένων να μην λυγίσουν μπροστά στη τρομοκρατία και τις αντεργατικές μεθοδεύσεις για χάρη μιας κυβέρνησης που φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας τα βάρη της κρίσης. Να κλιμακώσουμε τώρα τις απεργίες για να πάρουν πίσω τις απολύσεις. Να δώσουμε δυναμικό παρών στη διαδήλωση στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη!

antersiageitoniesathinas

Δεν υπάρχουν σχόλια: