Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ: ΜΜΜ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μπαράζ απεργιών και στάσεων εργασίας για αύριο και μεθαύριο σε όλη τη χώρα, στα ΜΜΜ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΚΑΝΑ και εκπαιδευτικοί.Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν και ποοί κάνουν στάση εργασίας......
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σε Μετρό ΗΣΑΠ Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ Προαστιακό και ΟΣΕ αντιδρώντας στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και στις μετατάξεις.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ υποστηρίζουν πως το προσωπικό έχει ήδη μειωθεί δραστικά, με τις μετατάξεις που έγιναν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Ανακοίνωσαν μάλιστα ότι θα προχωρήσουν σε νέα συνεδρίαση αύριο Πέμπτη προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Τετράωρη στάση εργασίας εξήγγειλε για αύριο, Πέμπτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ, από τις 11:30 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα.
Στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εν συνεχεία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα κινηθούν προς τα Προπύλαια για να ενωθούν με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.

Σε 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και καλούν σε μαζική προσέλευση στο υπ. Οικονομικών την Παρασκευή (10 π.μ.) συμμετέχοντας στο συντονισμό των εργαζομένων στις δομές Υγείας-Πρόνοιας.
Διεκδικούν η δραματική περιστολή των δημοσίων δαπανών που επιτάσσει η τρόικα να μην περιλαμβάνει τη διάλυση των δομών φροντίδας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Και μεταξύ άλλων ζητούν: - την κατάργηση της απόφασης του υπ. Οικονομικών για περικοπές ώς 50% των επιχορηγήσεων των δομών, που σημαίνει αναστολή της χρηματοδότησης των φορέων ψυχικής υγείας, πρόνοιας και κατά των εξαρτήσεων.

- Την κατάργηση των εγκυκλίων για εργασιακή εφεδρεία προσωπικού στις παραπάνω δομές. Στα Κέντρα Πρόληψης, η αναλογία προσωπικού προς τον πληθυσμό αγγίζει το 1/25.000.

- Την ανατροπή των σχεδίων για συγχωνεύσεις-καταργήσεις κοινωνικών δομών.

Την Πέμπτη, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας προγραμματίζουν οι δάσκαλοι που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές που συμμετέχουν με τρίωρες στάσεις εργασίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,enet.gr,ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: