Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ – ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ- ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» ΚΑΙ «ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ»!!

Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη είχαμε ξανά επιχειρήσεις – σκούπα στην Τσιμισκή, κάτι συνηθισμένο το τελευταίο καιρό. Στη δεύτερη επιχείρηση πάνω από 20 αστυνομικοί περικυκλώνουν τρεις μετανάστες από τη Σενεγάλη (μέλη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Θεσ/νικης) και με τη βία τους αρπάζουν τα εμπορεύματά τους. Να σημειώσουμε ότι ήταν μαζεμένα, και οι τρεις...προχωρούσαν προς τη στάση του λεωφορείου. Αφού ζήτησαν τα χαρτιά τους (είχαν και οι τρεις), απαίτησαν να τους βάλουν χειροπέδες και να τους ακολουθήσουν στο τμήμα! Αφού διαμαρτυρήθηκαν οι μετανάστες, οι αστυνομικοί τους όρμησαν, τους έβαλαν κάτω και άρχισαν να τους χτυπούν. Τους φόρεσαν χειροπέδες και τους πήγαν στο τμήμα. Αρκετός κόσμος που περνούσε από το σημείο διαμαρτυρήθηκε (μάλιστα μια γυναίκα το κατέγραψε στο κινητό της και στη συνέχεια απειλήθηκε από την αστυνομία).
Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο τμήμα και στη συνέχεια ο ένας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Το πιο προκλητικό όμως είναι ότι τους κατηγορούν και τους κράτησαν τρεις μέρες για «αντίσταση» και «πρόκληση σωματικών βλαβών»! Στο δικαστήριο ήταν φανερή η καλή κατάσταση των κατηγόρων και ακόμα εμφανέστερη η κακή κατάσταση (χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι) των μεταναστών. Κι όμως και τις δύο μέρες η στάση των δικαστών έδειξε ότι τους θεωρούσαν ήδη ένοχους.
Ένοχη είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της. Που έχει το θράσος, αφού διαλύει τις δουλειές, τους μισθούς, την Παιδεία, την Υγεία και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, να στοχοποιεί τους μετανάστες για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας. «Λύσσαξαν» τα «παπαγαλάκια» το τελευταίο διάστημα (και μέσα από διαφήμιση του δημοτικού μας ραδιόφωνου) για το «παραεμπόριο», λες και αυτή είναι η αιτία που δεν ψωνίζει ο κόσμος κι όχι η φτώχεια που έχουν φέρει σε όλους μας τα μέτρα των Μνημονίων. Η εγκληματικότητα κι η ανεργία αυξάνεται γιατί κυβέρνηση – τρόικα – ΔΝΤ και ΕΕ έχουν απολύσει δεκάδες χιλιάδες κι ετοιμάζονται για ακόμα περισσότερους – κι όχι γιατί «είναι πολλοί οι λαθρομετανάστες». Σε αυτή τη μαύρη προπαγάνδα συντονίζονται κι ο Σαμαράς με το Καρατζαφέρη κι ανοίγουν το δρόμο στις φασιστικές συμμορίες. Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα των δολοφονικών επιθέσεων των νεοναζί.
Όλες αυτές οι προκλήσεις δεν μένουν αναπάντητες. Σε κάθε χτύπημα οργανωνόμαστε κι απαντάμε. Ενάντια στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα – άδειες σε όλους για να πουλάνε ελεύθερα. Ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το ρατσισμό – ντόπιοι και μετανάστες εργάτες ενωμένοι να τσακίσουμε τα μνημόνια και τα πογκρόμ. Ενάντια στο κυνήγι, τον εξευτελισμό και τα βασανιστήρια απαιτούμε: Νόμιμοι όλοι οι μετανάστες – άσυλο στους πρόσφυγες. Ενάντια στους φασίστες, ομοϊδεάτες του Νορβηγού δολοφόνου Μπρέιβικ – έξω οι φασίστες από τις γειτονιές!
Η Ένωση Μεταναστών Εργατών κι η ΚΕΕΡΦΑ Θεσ/νίκης οργανώνουν ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στις 8.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο, για να οργανώσουμε τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: