Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Βουλευτές της Αριστεράς κατέθεσαν στη βουλή ερωτήσεις για τις περικοπές στην ψυχική υγεία και την πορεία της απορρόφησης των κονδυλιων της ΕΕ.

Οι βουλευτές Θανάσης Λεβέντης,Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τις περικοπές στην ψυχική υγεία οι οποίες οδηγούν σε ....

άμεσο κλείσιμο των μονάδων ψυχικής υγείας που λειτουργούν με την ευθύνη των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και την επιστροφή στα ψυχιατρεία 1500 ψυχικά πασχόντων που φιλοξενούνται στις στεγαστικές δομέςΡωτάνε επίσης για το ποιά θα είναι η τύχη αυτών των ασθενών καθώς και των εργαζομένων σ'αυτές τις μονάδες; Ποιο είναι το ύψος των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν απορροφηθεί. Τι υπολείπεται ακόμη; Υπάρχουν καθυστερήσεις στην απορρόφηση και για ποιο λόγο;

Ερώτηση για το ίδιο θέμα κατέθεσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Στο κείμενο της ερώτησης του ζητάει να μάθει γιατί η κυβέρνηση προχωρά σε «άγριες περικοπές των δαπανών που προορίζονταν για τις μονάδες ψυχικής υγείας» και από την άλλη «καθυστερεί δραματικά», αντί να επιταχύνει την εφαρμογή του προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης «Ψυχαργώ».

Επίσης, ρωτάει με ποιον τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να αναπληρώσει την διακοπή υπηρεσιών προς 35.000 ασθενείς, που συνεπάγεται η περικοπή των δαπανών για τις μονάδες ψυχικής υγείας. Επιπλέον αναρωτιέται σχετικά με το αν η απορρόφηση από την Ελλάδα του μόλις 2% των 377.347.429 εκ. ευρώ που είναι στη διάθεσή της από το πρόγραμμα ψυχικής υγείας του ΕΣΠΑ, συμβαίνει εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας και κατά πόσο θα αναζητηθούν διοικητικές ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: