Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ. ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΑΝΕΣΙΔΗΣ, ΧΑΛΚΙΔΗΣ


Συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξάνδρειας και το ενδιαφέρον υπήρξε σε δυο θέματα που μπήκαν εκτός ημερήσιας διάταξης και αφορούσαν στο θέμα της πρόσληψης δικηγόρου για την περιβόητη υπόθεση των...φωτοβολταϊκών πάρκων και μιας διεκδίκησης προμηθευτή στον τέως δήμου Μελίκης.
Από την πλευρά της διοίκησης ο Δήμαρχος Φ. Δημητριάδης είπε ότι πρέπει να ανατεθεί σε δικηγόρο να αναλάβει πιθανές νομικές ευθύνες που θα προκύψουν ή και να αντικρούσει πιθανή προσφυγή των δυο εταιριών στη δικαιοσύνη.
Από την πλευρά της μειοψηφίας ο Ν. Ανεσίδης, πρώην αντιδήμαρχος, που κίνησε την διαδικασία των φωτοβολταϊκών, αντιπρότεινε να περιμένει πρώτα ο δήμος την απάντηση των ελεγκτών και μετά να προχωρήσει ο δήμος.
Η Επιτροπή τελικά αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει ο δήμος στην ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο.
Το άλλο θέμα αφορούσε στην απαίτηση ενός προμηθευτή που ζητά περίπου 3.000 ευρώ για προμήθεια που έκανε στον τέως δήμο Μελίκης. Ωστόσο, η προμήθεια αυτή δε φαίνεται πουθενά, έγινε χωρίς χαρτιά και σύμβαση και μόνο προφορικά. Οπότε, ο δήμος αποφάσισε να προσφύγει στο δικαστήριο ώστε αυτό να αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να πληρώσει.
Στο σημείο αυτό αναπτύχθηκε ένας ενδιαφέρον διάλογος που αξίζει να δείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: