Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜ.Ο.Σ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ

Η Περιφερειακή Παράταξη "ΔΗΜ.Ο.Σ." συμμετέχει στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο των συνδικάτων των εργαζομένων (ΓΕΣΕΕ-ΕΚΘ-ΑΔΕΔΥ) το Σάββατο στη ΔΕΘ, για να διαδηλώσει μαζί τους ότι "οι εργαζόμενοι και η κοινωνική συνοχή της χώρας δεν αντέχουν άλλο"....
Για μία ηχηρή, μαζική απάντηση στο πλήρες αδιέξοδο και την ανεξέλεγκτη βαθιά ύφεση που οδηγούν τη χώρα το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, τα σκληρά μέτρα και η απόλυτη απραξία της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη της χώρας.
Για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για δουλειά, παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη, για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Για να μην ολοκληρωθεί η "απαράδεκτη και καταστροφική για τις εργασιακές σχέσεις" κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Για την εφαρμογή ενός δίκαιου και βιώσιμου ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων και την αποτροπή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας που θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην πλήρη αποδιοργάνωση του δημόσιου τομέα.
Για να διαδηλώσουν ότι η κυριαρχία του χρηματο-πιστωτικού καπιταλισμού και των αγορών, που έχουν καθυποτάξει την πολιτική και έχουν επιβάλλει μία μακρά αναπτυξιακή ύφεση, οδηγούν μαθηματικά τους λαούς σε ένα τραγικό αδιέξοδο και υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία και εξωθούν τα φτωχά και μεσαία στρώματα της κοινωνίας στην εξαθλίωση και τις νέες γενιές σε εξέγερση .
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι η δραματική αύξηση της ανεργίας, η αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους, η ακρίβεια, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η εγκατάλειψη της Περιφέρειας είναι τα αποτελέσματα των ασκούμενων πολιτικών.
Αντίθετα, οι δημόσιες επενδύσεις, η υπεράσπιση της εργασίας και της απασχόλησης, η στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, η τόνωση της κατανάλωσης, τα προγράμματα ανάπτυξης, συνθέτουν εκείνες τις επιλογές που μπορούν να διορθώσουν τη σημερινή αρνητική εικόνα της ελληνικής οικονομίας.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η υποταγή στις «αγορές», πρέπει να σταματήσουν, πριν είναι πολύ αργά! Χρειάζονται τολμηρές και ριζοσπαστικές επιλογές, είναι επιτακτική η ανάγκη για μια συνολική Ευρωπαϊκή πολιτική και όσον αφορά την Ελλάδα για μία μεγάλη πρωτοβουλία της ΕΕ για ένα διακρατικό ευρωπαϊκό διακανονισμό του ελληνικού χρέους

Δεν υπάρχουν σχόλια: