Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ: ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Σε νέα φάση μπήκε η υπόθεση του Γυμνασίου Κορυφής αφού από σήμερα το πρωί βρίσκεται σε κατάληψη από τους γονείς και την διοίκηση της Δημοτικής Κοινότητας.
Οι καταληψίες θέλουν να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου τους αφού θέλουν να περιφρουρήσουν το... δυναμικό του σχολείου δεδομένου ότι υπάρχει μια κινητικότητα από γονείς των χωριών Κλειδί, Πλάτανος και Πρασινάδα επισκέπτονται το σχολείο και θέλουν να μεταγράψουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο Τρικάλων παρ ότι η εγκύκλιος του 1993 ορίζει ότι αυτά πρέπει να εγγράφονται στο σχολείο Κορυφής.
Η όλη υπόθεση είναι σε γνώση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ευθ. Φλιτούρη που νίπτει τας χείρας του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος.
Ωστόσο, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ο κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί όπου αυτός επιθυμεί και εφόσον βέβαια υπάρχει επαρκής χώρος στο σχολείο υποδοχής.
Οι κάτοικοι χτες έκαναν συγκέντρωση στο κοινοτικό κατάστημα όπου παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Τ. Σιδηρόπουλος που είπε ότι είναι στο πλευρό των κατοίκων και δεσμεύτηκε ότι το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό. Όμως συνάντησε την αντίδραση των κατοίκων αφού ο στόχος και η επιδίωξή τους δεν είναι να παραμείνει ανοιχτό το Γυμνάσιο αλλά να μην αποδυναμωθεί προς όφελος είτε των Τρικάλων είτε του Πλατέος.
Όπως συμπεραίνουμε ο φόβος των κατοίκων της Κορυφής είναι ότι αυτό το διάστημα συντελείται μια ενορχηστρωμένη αποδυνάμωση του σχολείου προς όφελος των Τρικάλων που εγγράφουν σωρηδόν μαθητές έστω και εικονικά, όπως μας κατήγγειλαν οι κάτοικοι. Εγγράφουν μαθητές στο Γυμνάσιό τους που είναι μεγάλοι σε ηλικία και ξαφνικά τους έπιασε το μεράκι να ολοκληρώσουν το σχολείο ενώ θα μπορούσαν να εγγραφούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας να το τελειώσουν, λένε οι κάτοικοι.
Όλα αυτά θα πρέπει να τα δει η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αλεξάνδρειας που πρέπει να λειτουργήσει αποφασιστικά εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς ώστε να μην επαναληφθούν τα φετινά τραγελαφικά γεγονότα

Δεν υπάρχουν σχόλια: