Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΠ. ΜΑΡΚΕΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

Ουσιαστική και παραγωγική ήταν η χτεσινή συγκέντρωση- συζήτηση που έγινε στην πλατεία Δημαρχείο στη Βέροια με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ Σπύρο Μαρκέτο.
Στην κεντρική εκδήλωση των αγανακτισμένων Ημαθίας που έγινε στη Βέροια στα...πλαίσια της επανέναρξης των κινητοποιήσεων μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού ήταν ενταγμένη η χτεσινή εκδήλωση και η εκτίμηση των διοργανωτών ήταν ότι δόθηκε μια καλή αιτία στους πολίτες της Βέροιας που αντιδρούν στα όσα βιώνουν καθημερινά εξ αιτίας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν εφεξής.

Ο Σπ. Μαρκέτος αναφέρθηκε στον βασικό λόγο της σημερινής κρίσης που είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός που, κατά την άποψή του, έχει προσεγγίσει τα όρια του και κινδυνεύει με κατάρρευση. Ο καθηγητής εκίμησε ότι οι εξεγέρσεις που συμβαίνουν τόσο στην Αραβία, οι κινητοποιήσεις στην Ευρώπη είναι δείγματα της διαδικασίας πλήρους ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος και στα χέρια του Κινήματος, της άτολμης και εν πολλοίς ανεπαρκούς Αριστεράς, είναι να δώσει προοδευτική κατεύθυνση στην αλλαγή που θα συμβεί λίαν συντόμως.

Μετά την ομιλία του καθηγητή αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος με ερωτήσεις, απαντήσεις, σχόλια μεταξύ του ομιλητή και των παρισταμένων που έδειξαν ως το τέλος ενδιαφέρον αν και είχαν περάσει τρεις ώρες συζήτησης.

Σε επόμενες αναρτήσεις θα ανεβάσω τα βίντεο της χτεσινής εκδήλωσης- ομιλίας με τον Σπ. Μαρκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: