Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ (ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝ) ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση των νέων μέτρων στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ επανήλθαν στο προσκήνιο οι συζητήσεις εντός του κόμματος για συγκυβέρνηση και εκλογές.
Ο πρωθυπουργός φέρεται να προειδοποίησε τους...υπουργούς στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής να μην ανοίξει συζήτηση για την στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τα "Νέα", ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τράβηξαν κόκκινες γραμμές για τις οποίες ενημέρωσαν σχετικώς τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Βασίλη Εξαρχο, προειδοποιώντας ότι θα περιμένουν να διαβάσουν πρώτα το νέο πακέτο για να λάβουν ακολούθως τις οριστικές τους αποφάσεις.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι η δήλωση στα "Νέα" του Δημήτρη Λιντζέρη: "Από τη στιγμή που τα ταμειακά αποθέματα τελειώνουν, έστω και την ύστατη φορά να ληφθούν μέτρα. Όμως αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ανήμπορη να υλοποιήσει όσα έχει δεσμευτεί. Η λύση πρέπει να είναι πολιτική και μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού να πάμε ή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή στις κάλπες".

Ο Νίκος Σαλαγιάννης παρατήρησε πως "το θεμελιώδες ερώτημα είναι αν τα μέτρα αυτά μπορούν να διασφαλίσουν την πορεία της χώρας", ενώ και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν τον φόβο τους για το αν τα μέτρα θα πλήξουν χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: