Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ "ΧΡΟΝΙΚΑ" - ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Η κ. Σιδηροπούλου αργά χτες το βράδυ έστειλε σε μέσα ενημέρωσης δήλωση με την οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να ανατρέψει τις εις βάρος της εντυπώσεις και να κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου μετά το διαδικτυακό γιουχάισμα που δέχτηκε, ισχυριζόμενη ότι δήθεν βάλλεται από τη δημοσιογραφική μου γραφίδα η τιμή της και η υπόληψή της ως πολιτικού και ως γυναίκας.
Παραθέτω την δήλωσή της και την απάντησή μου η οποία δίνει το ιστορικό της διενεξής μου με την Σιδηροπούλου και εξηγεί την εμμονική της στάση απεναντί μου...

ΔΗΛΩΣΗ Θ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


Με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και προς αποφυγή, δημιουργίας εντυπώσεων, υποχρεούμαι να εκθέσω τα ακόλουθα:
1.Η δικαστική διένεξή μου με το «δημοσιογράφο» κύριο Μόχλα δεν έχει κανένα πολιτικό υπόβαθρο, όπως ο ίδιος θέλει να το παρουσιάσει, αλλά αποτελεί την ύστατη προσπάθειά μου να διαφυλάξω και να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου.

2.Ο κύριος Μόχλας, εδώ και περίπου ενάμισυ έτος, έχει χρησιμοποιήσει κάθε είδους μέσο (ηλεκτρονικό και έντυπο) προκειμένου να εκτοξεύει προσωπικές ύβρεις και συκοφαντίες με σκοπό να με μειώσει και να με εξευτελίσει όχι μόνο ως πολιτικό στέλεχος αλλά κυρίως ως γυναίκα.

3.Παρά τα αντιθέτως φημολογούμενα, κατά του κυρίου Μόχλα έχω, ήδη, υποβάλλει στη διάρκεια του τελευταίου ενάμισυ περίπου έτους, 4 μηνύσεις και 1 αγωγή. Ήδη δε έχει καταδικαστεί, για μία από αυτές, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης, σε συνολική ποινή 7 μηνών, την 20η Σεπτεμβρίου 2011.

4.Προχτές και παρά τις 3 μηνύσεις και την καταδίκη του, απέστειλε σε κοινό γνωστό μας αλλά και στη σύζυγό του, μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με άθλιο σεξουαλικό περιεχόμενο.

5.Πράξη για την οποία αμέσως υπέβαλλα μήνυση με αποτέλεσμα να κινηθεί εναντίον του η διαδικασία του αυτοφώρου.

6.Ο κύριος Μόχλας αμέσως μετά τη σύλληψή του, για λόγους εκδίκησης, υπέβαλε εναντίον μου μήνυση για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης. Μόλις πληροφορήθηκα τη μήνυση εναντίον μου, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των αρχών, προσερχόμενη αυτοβούλως στα αστυνομικά όργανα.
Δυστυχώς, ακόμη και το 2011, μια γυναίκα δεν έχει άλλη επιλογή από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, όταν η «δημοσιογραφική γραφίδα» μετατρέπεται από μέσο ενημέρωσης των πολιτών σε εργαλείο προσωπικών επιθέσεων, εκβιασμών και ψυχολογικής βίας.
ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΛΕΟΝ ΈΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ._


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Χ. ΜΟΧΛΑ:


Όταν η πολιτική ένδεια και το πολιτικό θράσσος δεν έχουν όρια, τότε η αλαζονεία είναι δεδομένη και γίνεται αποκρουστική όταν εμπλέκονται οι πάσης φύσεως εξουσίες.Αναφέρομαι στην περιπέτειά μου που έλαβε χώρα αργά το απόγευμα της Τρίτης και τελείωσε το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι λόγοι γνωστοί αλλά δεν είναι γνωστή η αιτία της διένεξης με τη μηνύτρια που είναι κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Πριν από ένα και πλέον χρόνο είχαμε ασχοληθεί δημοσιογραφικά με την μηνύτρια και μάλιστα στη χιουμοριστική στήλη με την επωνυμία «ΧΑΡΑΚΑΣ». Η στήλη αυτή έχει ασχοληθεί με πλείστα όσα πολιτικά πρόσωπα τόσο της Ημαθίας όσο και γενικότερα, με τρόπο χιουμοριστικό, καυστικό και άκρως κριτικό. Μια στήλη που απέκτησε φανατικούς αναγνώστες και μόλις δυο πολέμιους που ώ του θαύματος προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Τον Γικόνογλου και τη Σιδηροπούλου που υπέβαλαν μηνύσεις γιατί θεώρησαν ότι συκοφαντούνται. Η γνωστή τακτική των ανασφαλών που νομίζουν ότι με μηνύσεις μπορούν να φιμώσουν όποιον τους κρίνει ή ασχολείται μαζί τους.


Ουδείς εκ των πολιτικών προσώπων που έχει ασχοληθεί ο «ΧΑΡΑΚΑΣ» έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν ενοχληθεί αλλά είχαν το στοιχειώδες νου να αντιληφθούν ότι η κατοχή δημόσιας θέσης προϋποθέτει και αποδοχή κριτικής και ενίοτε αυστηρής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γικόνογλου σταμάτησε στη μια μήνυση ενώ η Σιδηροπούλου συνέχισε. Προφανώς ο σχεδιασμός της για να καταλάβει θέση υποψηφίας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει και τη φίμωση μιας γραφίδας που κάνει κριτική ή καυστικό χιούμορ.Αλλιώς δε μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή της να κάνει αλλεπάλληλες μηνύσεις (πέρσι το καλοκαίρι) και το αποκορύφωμα την αγωγή μετά από ένα σχεδόν χρόνο (φέτος την άνοιξη) κι ενώ ο «ΧΑΡΑΚΑΣ» έχει σταματήσει να ασχολείται μαζί της προ μηνών, με ακριβώς το ίδιο θέμα τα δημοσιεύματα του «ΧΑΡΑΚΑ» που της στέρησαν, κατά τον ισχυρισμό της, το χρίσμα της αντιπεριφερειάρχη στην Ημαθία.

Ήδη η πρώτη μήνυση εκδικάστηκε και όσον αφορά το αποτέλεσμα της δίκης και της επτάμηνης ποινής που μου επιβλήθηκε να πω ότι έγινε ερήμην μου, για προσωπικούς λόγους απουσίαζα και βέβαια το θέμα θα λήξει στο εφετείο. Η κυρία δίκασε την υπόθεση εν απουσία μου γιατί ήθελε απεγνωσμένα μια ποινή ως επιχείρημα.


Τι έγινε την Τρίτη. Η Σιδηροπούλου θεώρησε εαυτό θιγόμενο από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλα εγώ σε κοινό γνωστό. Ένα μήνυμα που δεν την αφορά, δεν την αναφέρει, δεν την κατονομάζει, δεν την φωτογραφίζει. Η ίδια, με μια περίεργη λογική που δεν είναι της ειδικότητάς μου «είδε» τον εαυτό της και κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του fb.

Ξαναλέω ότι επρόκειτο για ιδιωτική επικοινωνία (in box) και όχι δημοσίευση. Εκτός του ότι παραβιάστηκε το απόρρητο της επικοινωνίας νόμισε ότι ήταν η χρυσή ευκαιρία να συνεχίσει τη βροχή των μηνύσεων εναντίον μου ώστε να καταστώ όμηρος και φοβισμένος.

Άλλωστε τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Ημαθίας που εγκαλούσαν τα στελέχη του Πασοκ της Ημαθίας και φωτογράφιζαν την Σιδηροπούλου για ανακοινώσεις της μόνο για την γιορτή της γυναίκας, (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ 24.9.2011), ως πολιτικά ανεπαρκή και περί άλλων τινών πολιτικά ανώδυνων τυρβάζουσα.

Με το ίδιο θέμα ασχολήθηκα και εγώ μετά τους άλλους πυροδοτώντας έτσι την οργή της και εκτονώνοντας την με την γνωστή της αντίδραση αυτή της μήνυσης για άσχετο θέμα αφού για το ζήτημα της πολιτικής ανεπάρκειας δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο και κάνοντας με το εξιλαστήριο θύμα της οργής της για την κριτική που δέχτηκε από τα δημοσιεύματα του ημαθιώτικου τύπου, τώρα που νιώθει ότι φεύγει η εξουσία κάτω από τα πόδια τους.

 Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω δημοσιογραφική κριτική στο Μέλος του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ Σιδηροπούλου. Μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και εδώ και ενάμιση χρόνο την άθλια μνημονιακή πολιτική του, ασκώ κριτική σε κομματικά στελέχη ΠΑΣΟΚ και μεταξύ αυτών και της Σιδηροπούλου, η οποία όμως επειδή δεν μπορεί να με μηνύσει γι’ αυτό, αντ’ αυτού μηνύει το «Χάρακα» και με αποκαλεί απαξιωτικά εντός εισαγωγικών δημοσιογράφο, κάτι το οποίο αποτελεί τιμή για μένα αφού με διαχωρίζει από τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους άνευ εισαγωγικών.

Και τότε, συνέβησαν όλα όσα δημοσίευσα. Ασχολήθηκαν μαζί μου επτά αστυνομικοί, διανύθηκαν δεκάδες χιλιόμετρα από τα περιπολικά και επίσης μια δικαστικός ήρθε στο σπίτι μου για να γίνε η βίαιη προσαγωγή. Ολόκληρος μηχανισμός κινήθηκε με εντολή άνωθεν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Όμως, η ιστορία γύρισε μπούμεραγκ. Η κινητοποίηση και η αλληλεγγύη που επιδείχτηκε από ένα ευρύ φάσμα φίλων και συντρόφων ήταν κάτι το πρωτοφανές. Το ξεφώνημα που έγινε εναντίον της δεν έχει προηγούμενο. Αναγκάστηκε να «φράξει» τον τοίχο της στο fb.

Όμως, το θέμα είχε πάρει ευρύτερες διαστάσεις. Δεκάδες μπλόγκ σε όλη τη χώρα αναδημοσιεύουν το γεγονός και ορισμένα αρχίζουν και ψάχνουν, λοιδορούν, κριτικάρουν, ψέγουν, ωρύονται. Το θέμα έχει ξεφύγει και διευρύνεται.

Όλοι αναρωτιούνται γιατί αυτή η αστυνομική κινητοποίηση; Η απάντηση είναι απλή. Η μηνύτρια είναι κομματικό στέλεχος και ορισμένοι θέλουν είτε να πουλάνε εκδουλεύσεις είτε να το παίζουν καλά παιδιά.

Γίνεται η σύλληψή μου και οδηγούμαι στα κρατητήρια της Α.Δ Ημαθίας στη Βέροια όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Πιο νωρίς γύρω στις 9μμ έχω υποβάλλει μήνυση για ψευδή καταμήνυση για να προστατεύσω τον εαυτό μου από το ψεύδος και τη συκοφάντηση και δεν αντιλαμβάνομαι από πότε η αυτοπροστασία γίνεται για λόγους εκδίκησης.

Η Σιδηροπούλου αναζητείται από εκείνη την ώρα. Τη βρίσκουν γύρω στη μια μετά τα μεσάνυχτα και ενώ όλες αυτές τις ώρες αναζητείται και είναι ενήμερη ότι αναζητείται αφού από τα δυο προφίλ της στο fb σβήνει σχόλια τα οποία την πληροφορούν ότι την περιμένει το αυτόφωρο.
Όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν τη συμφέρει πολιτικά να κρύβεται και αποφασίζει επιτέλους να «θέσει αυτοβούλως τον εαυτό της στη διάθεση των αρχών», αντί να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και να περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο τι γίνεται; Της παραχωρείται ένα γραφείο όπου με καφέ, τσιγάρο και τηλεόραση και με συνοδεία βιβλίου και κινητού περνάνε οι ώρες.
Βέβαια, το κελί που προορίζεται για τις γυναίκες είναι άδειο και ενημερωνόμαστε ότι έρχεται, πλην όμως δεν ήρθε ποτέ.
Η μεταχείριση έναντι πολιτών που τους βαρύνουν κατηγορίες και έχουν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία είναι διαφορετική και ορισμένοι θα απολογηθούν γι αυτό.

Μια άλλη ουσιαστική παράμετρος αφορά στην αστυνομία. Απασχολήθηκαν τόσοι αστυνομικοί με την αφεντιά μου όταν στο ΑΤ Πλατέος εκείνη την ώρα ήταν υπηρεσία μόλις δυο άτομα και ο ένας παρέμεινε στο τμήμα. Ήρθαν ενισχύσεις από το ΑΤ Αλεξάνδρειας και κάποια στιγμή έφυγαν γιατί έπρεπε να επιληφθούν περιστατικού. Απασχολήθηκαν δυο αστυνομικοί και περιπολικό για να γίνει η μεταγωγή από Πλατύ για Βέροια όταν όλοι ξέρουμε ότι οι ελλείψεις σε αστυνομικούς είναι δραματικές.

Επίσης, επισημαίνω την συμπεριφορά ορισμένων, ελαχίστων αλλά υπάρχουν, αστυνομικών στη Βέροια που έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να «προστατεύσουν» τη Σιδηροπούλου παραπλανώντας εσκεμμένα ή δίδοντας απαντήσεις αόριστες σε ερωτήσεις «γιατί δεν πάει στο κελί», «που έγινε η δακτυλοσκόπηση», «από ποια έξοδο έφυγε για τον εισαγγελέα».

Καθώς επίσης συνεχής ενόχληση της συζύγου μου και προσπάθεια εκ φοβισμού της.

Αντιληπτό το ζήτημα αυτό πλην όμως υπαρκτό και το επισημαίνω. Αυτό που δεν μπόρεσε να αποφύγει η Σιδηροπούλου ήταν η προσέλευσή της στο γραφείο του εισαγγελέα με τις χειροπέδες, όπως πήγα κι εγώ. Προνόησαν οι αστυνομικοί ώστε να μην εκτεθούν περισσότερο.

Συμπερασματικά.

Η επιχειρούμενη προσπάθεια της να πείσει τους ελάχιστους που έχουν απομείνει ότι υπάρχει ζήτημα εκ μέρους μου επίθεσης εναντίον της ως γυναίκας είναι τουλάχιστον αστείο.
Ο πυρήνας της υπόθεσης είναι η δυνατότητά μου να γράφω και να λέω ελεύθερα την άποψή μου χωρίς να απειλούμε από μηνύσεις και αγωγές. Εγώ θα συνεχίσω και πολιτικά, και νομικά, και με τη βοήθεια και συμπαράσταση των εκατοντάδων φίλων που στέλνουν μηνύματα απ΄ όλη τη χώρα και θα τα καταφέρω. Η επίδειξη δύναμης της όποιας εξουσίας είναι βέβαιο ότι δε θα περάσει όταν βρει απέναντί της πολλούς και τώρα είμαστε πολλοί.
Το βέβαιο είναι ότι συνεχίζουμε αποφασισμένοι και πιο δυνατοί.


Ας γνωρίζει η κυρία Σιδηροπούλου ότι η προσπάθεια της και των δικηγόρων της να αποπροσανατολίσουν το θέμα και από πολιτικό να το καταστήσουν ιδεολογικοκοινωνικό ότι δήθεν την βάλλω ως γυναίκα πολιτικό για να κερδίσει την συμπάθεια του κόσμου και να φανεί κατατρεγμένη και συκοφαντημένη, ας τα πει αλλού, εκεί όπου δεν την ξέρουν. Την τιμή τους και την υπόληψή τους κυρία μου οι πολιτικοί, ανεξαρτήτως φύλου, την διαφυλάττουν με τις αρχές τους, την πολιτική τους στάση, επιλογή και πρακτική. Όταν φτάνουν να την αναζητούν και να την διαφυλάττουν με δικαστικές αποφάσεις τότε απλώς βρίσκονται σε πανικό.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο που κάνει κάθε γυναίκα. Το αδύνατο θηλυκό φύλο με το δυνατό αρσενικό. Και το παιχνίδι εκεί το πάει η Θούλη. Και άντε βγάλτα πέρα τώρα φίλε μου με την πλύση εγκεφάλου που έχουν κάνει οι γυναικείες οργανώσεις επί 10ετιες στο μυαλό μας. Μέχρι ότι επιχείρησες να την βιάσεις θα κατηγορηθείς. Και εκεί θα δεις την αμεροληψία της δικαιοσύνης. Ξέρει τι κάνει η Θούλη και οι δικηγόροι της. Καλό κουράγιο Χάρη.

Ανώνυμος είπε...

Εαν αυτό δεν είναι χούντα, τότε πια είναι η χούντα?
Αφού έφτασε και ο κάθε πολιτικαντούλης να κάνει τέτοια πράγματα, τι να λέμε?
Συγνώμη πολιτικούληδες,
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Το μόνο που καταφέρνετε σε άριστο βαθμό (και σας αξίζουν συνχαρητήρια για αυτό),
είναι να ξεσηκώσετε ακόμα περισσότερο τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και να τον κρατήσετε ΕΝΩΜΕΝΟ όσο ποτέ.


Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

XΑΡΗ
ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΡΩΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ
ααα

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι αυτή η παχουλή κυράτσα που κυκλοφόρησε το όνομα της στο διαδίκτυο με τόση ευκολία?

Μην είναι κάποιο σημαίνων πρόσωπο για την κοινωνία μας?

Μην είναι κάποια νέα ηρωίδα της Αννίτα Πάνια?

Ποιά είναι επιτέλους και που τρώει ψωμί.

Ανώνυμος είπε...

XARH HRTHE H ORA NA ORGANOSOUME LA IKO KOMA KINHS APODOXHS. SKEPSOUTO