Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΡΥΦΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΦΛΙΤΟΥΡΗΣ

Η παρουσία δεκάδων κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Κορυφής είναι η απόδειξη ότι υπάρχει έντονο το ενδιαφέρον για την επερχόμενη υποβάθμιση του Γυμνασίου εξ αιτίας των παιχνιδιών που παίζουν μήνες τώρα οι... βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο διευθυντής εκπαίδευσης Ημαθίας Ευθ. Φλιτούρης.
Οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αγγ. Τόλκας που εσχάτως αναβαθμίστηκε και σε υφυπουργό και ο Θ. Γικόνογλου είναι οι υπεύθυνοι για το χάλι αυτό δεδομένου ότι ανέχονται έναν ανεπαρκή διευθυντή αφενός και αφετέρου συμμετέχουν σε μικροπολιτικές και ψηφοθηρικές κόντρες και σχεδιασμούς.
Τα πράγματα είναι γνωστά από τον Μάρτιο ακόμα και όλοι γνωρίζουμε ότι ο απίθανος Φλιτούρης έκανε μια ολόκληρη περιοχή ανάστατη και έβαλε τα χωριά νά μαλώνουν μεταξύ τους λες και έχουν να χωρίσουν τίποτα.
Δυστυχώς, επικρατεί και στην Κορυφή σε ορισμένους η άποψη ότι πρέπει να κλείσει το Γυμνάσιο στο Πλατύ για να μην υποβαθμιστεί το Γυμνάσιο Κορυφής. Αυτή η απλοϊκή προσέγγιση του στυλ "να πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα αφού πέθανε η δική μου" είναι αδιέξοδη και σε καμιά περίπτωση δεν υπηρετεί το γενικό συμφέρον που είναι η πρόοδος του δήμου συνολικά.
Όμως, όταν οι πολίτες βλέπουν να θριαμβεύουν τα πολιτικά μέσα, οι προσωπικές παρεμβάσεις κόντρα σε κάθε λογική και να παραμένει ανοιχτό ένα γυμνάσιο με δυναμικό 30 μαθητών που φοιτούν σε ένα ωραίο κτήριο αλλά πεπερασμένων δυνατοτήτων αφού διαθέτει μόλις τέσσερις αίθουσες, είναι αναμενόμενο ότι θα αντιδράσουν κι αυτοί το ίδιο.
Όταν βλέπουν τον Φλιτούρη και το Υπουργείο να παίρνει αποφάσεις στο γόνατο, να ανακαλούνται ΦΕΚ, να γίνονται "ρόμπες" υφυπουργοί που τα υπογράφουν τότε δικαίως κι αυτοί φωνάζουν και βρίζουν γενικώς.
Παρατήρησα ότι στη συγκέντρωση των κατοίκων χτες στο κοινοτικό κατάστημα της Κορυφής ορισμένοι πήγαν εντέχνως να ρίξουν ευθύνες στη διοίκηση του δήμου γιατί δεν προχώρησε στην ανακατανομή των μαθητών. Το ίδιο σενάριο ποπυ ακούσαμε τον Μάρτιο ακούσαμε και χτες λες και ο δήμος μπορεί να κάνει ανακατονομή μαθητών. Είναι σαφές ότι οι πολλοί κάτοικοι αγνοούν ότι ο μοναδικός αρμόδιος να κάνει ανακατονομή είναι ο Διευθυντής εκπαίδευσης Ημαθίας, δηλαδή ο Φλιτούρης.
Η ανησυχία των κατοίκων είναι απλή: Η φετεινή αποδυνάμωση του Γυμνασίου με την φυγή 15-20 μαθητών θέτει τις προϋποθέσεις της υποβάθμισης και της μελλοντικής κατάργησης του σχολείου υπέρ των Τρικάλων.
Δικαιολογημένη η ανησυχία τους αλλά τολμώ να προβώ σε μια πρόβλεψη δεδομένης της υπάρχουσας οικονομικής δυσπραγίας. Την επόμενη χρονιά και αν στην Κυβέρνηση παραμένει το ΠΑΣΟΚ θα κλείσουν άλλα 2.000 σχολεία. Στην ενότητα Πλατέος θα κλείσουν τουλάχιστον ένα ή και δυο. Αυτό που θα κλείσει θα είναι των Τρικάλων λόγω έλειψης χώρου και ίσως και του Πλατέος.
Συνεπώς, θα υπάρχει μόνο ένας χώρος ικανός να φιλοξενήσει όλους τους μαθητές και αυτός είναι το Γυμνάσιο της Κορυφής. Απλά πράγματα.

Στη συνάντηση ήταν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας που έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και απάντησε σε ερωτήσεις. Ακόμη ήταν οι αντιδήμαρχοι Ανδρονίδης, Βενιόπουλος, οι σύμβουλοι Παντόπουλος, Κιοσέογλου, Κοριτίδης.

Την εισήγηση της συντονιστικής επιτροπής έκανε ο Γρ. Γιοβαννόπουλος που έθεσε σειρά ερωτημάτων στον δήμαρχο και χαρακτήρισε τον Φλιτούρη απαράδεκτο για τον τρόπο που δέχτηκε την επιτροπή του χωριού.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι εξέθεσαν παράπονα και προβληματισμούς και δήλωσαν ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να μη συνεχιστεί η υποβάθμιση του σχολείου με την μαζική φυγή μαθητών προς το γυμνάσιο Τρικάλων.

Σε επόμενες αναρτήσεις τα βίντεο από τη συγκέντρωση

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι το Πλατύ, ούτε τα Τρίκαλα αλλά οι πολιτικάντηδες που έχουμε εκλέξει για βολευτές και όχι βολευτές.

Εμείς οι ίδιοι φταίμε που εμπιστευτήκαμε την πολύτιμη ψήφο μας σε ένα τσούρμο άσχετους και τυχοδιώκτες, επαγγελματίες πολιτικούς.

Αυτά τα σχολιαρόπαιδα που παίζουν με τα νεύρα των Ελλήνων πολιτών, δοκιμάζοντας τις γνωριμίες και τις δυνάμεις τους.

Είναι ανεπίτρεπτο μια χούφτα πεινασμένα κομματόσκυλα κα κάνουν τον τόπο μας άνω κάτω.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε μόχλα,γνωρίζω πολύ καλά τους στόχους και τους σκοπούς που υπηρετείτε.Το να υποστηρίζετε το δίκαιο είναι στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογιας, το να υποστηρίζετε όμως το ψέμα δε σας τιμά καθόλου.1)Το γυμνάσιο τρικάλων λειτουργούσε την περσινή σχολική χρονιά με 53 μαθητές ακριβώς.2)Το μαθητικό δυναμικό του Κλειδίου , το ξέρετε πολύ καλά, ανήκει στη δικαιοδοσία των Τρικάλων εξαιτίας της χιλιομετρικής απόστασης και της γειτνίασης του Κλειδίου με τα Τρίκαλα.Αλλωστε, όταν ιδρύθηκε το γυμνάσιο Τρικάλων οι μαθητές του Κλειδίου πήγαιναν στα Τρίκαλα.3)Τέλος, η ανακατανομή γίνεται με απόφαση του διευθυντή εκπάιδευσης σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή.Αυτό δεν το γνωρίζετε;Γιατί λοιπόν, δεν υποστηρίζετε το λογικό και το δίκαιο;Γιατί δεν έχει γίνει ανακατανομή μαθητών, όπως είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος;Γιατί δε συγκροτήθηκε νωρίτερα η επιτροπή παδείας;δεν πρεπει κάποτε να σταματήσει αυτή η φάρσα;ποιος μπορεί να εμποδίσει τους γονείς του Κλειδίου να στείλουν τα παιδιά τους σ ένα σχολείο δίπλα στο σπίτι τους;εσεί δε θα κάνατε το ίδιο. Οι κάτοικοι της Κορυφής, του Πλατέος και των Τρικάλων δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και το έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια.Ας μη γινόμαστε θύματα της πολιτικής κάποιων , ας διεκδικήσουμε δίκαιες λύσεις για όλους, και να μην ευαισθητοποιούμαστε μόνο όταν το κακό φτάνει και στο δικό μας το σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

μαλλον δεν τα ξερεις πολυ καλα τα πραγματα.μεχρι περυσι υπηρχαν γονεις που οντως ηθελαν να γραψουν τα παιδια τους στα τρικαλα.οταν ομως πηγαιναν εκει οι τρικαλινοι τους ελεγαν οτι αυτο το σχολειο ειναι μονο για μας και τους παρεπεμπταν στην κορυφη.τι εγινε φετος και αλλαξαν,γιατι απο 4 αιθουσες στα τρικαλα εγιναν σε μια νυχτα 8,τωρα θυμηθηκαν να παρουν πισω τους μαθητες που εδιωξαν.και ενα τελευταιο,η αδεια εκεινου του κτιριου ειναι για ππολιτιστικο κεντρο και οχι για γυμνασιο η μηπως κι αυτο δεν ειναι αληθεια