Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ...

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες διάφορα δημοσιεύματα παραπολιτικού στυλ στα ηλεκτρονικά μέσα της Βέροιας που αφορούν στα της ΝΔ της Ημαθίας και ειδικότερα σε πρόσωπα που ενδιαφέρονται σφόδρα να χριστούν υποψήφιοι βουλευτές στις ερχόμενες εκλογές.
Σχόλια και δηλώσεις που...προάγουν με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική υποκουλτούρα, που είναι χαρακτηριστικά δείγματα της χαμηλής πολιτικής στάθμης των στελεχών των κομμάτων εξουσίας.
Τα μέσα ενημέρωσης καλά κάνουν και γράφουν αυτά που τους λένε οι επίδοξοι υποψήφιοι και με το νου τους αυριανοί βουλευτές. Το ζήτημα όμως είναι γιατί τα λένε.

Οι δηλώσεις των στελεχών είναι κουτσομπολίστικου στυλ, κενές πολιτικού περιεχομένου και πως θα μπορούσε άλλωστε όταν όλες μα όλες γίνονται σε ένα συγκεκριμένο καφέ με τους ίδιους θαμώνες και το ίδιο ακροατήριο.
Ορθώς είπε πριν από λίγες βδομάδες από το μικρόφωνο του ράδιο Αλεξάνδρεια ο Χ. Καφτεράνης ότι οι πολιτικοί της Βέροιας νομίζουν ότι η πόλη εξαντλείται ανάμεσα σε δυο καφέ που έχουν απόσταση μόλις πενήντα μέτρα.

Πως είναι δυνατόν κάθε μέρα να εμφανίζονται δηλώσεις των ίδιων στελεχών της ΝΔ, στο ίδιο καφέ, με τους ίδιους παρακαθήμενους είναι απορίας άξιον. Τα στελέχη αυτά κάνουν πολιτική μεταξύ τους πίνοντας καφέ; Μήπως έχουν αποφασίσει ότι την ώρα του πρωινού καφέ θα κάνουν δηλώσεις που θα θάβουν τους συναδέλφους τους;

Αυτό το χάλι είναι που προκαλεί τους πολίτες που βλέπουν τους επίδοξους βουλευτές της ΝΔ να κουτσομπολεύουν αντί να οργώνουν το νομό Ημαθίας προωθώντας την πολιτική του κόμματός τους. Αυτά βλέπουν, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και λένε ότι και ο Σαμαράς να εκλεγεί πρωθυπουργός τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Διαβάζω ότι ένας επίδοξος υποψήφιος της ΝΔ είπε ότι ο Λ. Τσαβδαρίδης δε θα είναι υποψήφιος. Προφανώς έχει μαντικές ικανότητες, γιατί δε μπορώ να πιστέψω ότι τον φοβάται όντας κουμπάρος του Σαμαρά ο ίδιος.
Ο ίδιος είπε ότι ο μόνος σίγουρος είναι ο Χαλκίδης και δυο γυναίκες και προφανώς ο ίδιος.
Να συμπληρώσω εγώ, να μπουν και δυο ΟΝΝΕΔίτες για να εκλεγεί ο κουμπάρος ή πάει πολύ που το ζητάω;

Είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό οι της ΝΔ θα αρχίσουν να σπάνε πλάκα μαζί τους όλοι στην Ημαθία και αυτό βέβαια δε συμφέρει κανέναν τους.

Λέτε σ΄ αυτούς να αναφέρονταν ο Λυκουρέτζος όταν είπε πως δεν ικανοποιήθηκε από το επίπεδο των ενδιαφερόμενων υποψήφιων βουλευτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: