Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. ΚΑΙ ΟΙ ...ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΙ

Οι τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης έχουν αυξηθεί κατά 2,5 λεπτά το λίτρο, το τελευταίο δεκαπενθήμερο και προσεγγίζουν τα υψηλά επίπεδα του περασμένου Αυγούστου. Νησιά και τουριστικές περιοχές, εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα της ακρίβειας... ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αττική και Θεσσαλονίκη) οι τιμές είναι από τις χαμηλότερες στην επικράτεια.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η μέση τιμή της αμόλυβδης πλησιάζει το 1,7 ευρώ το λίτρο καθώς διαμορφώνεται σήμερα (πανελλαδικός μέρος όρος) στο 1,693 ευρώ, από 1,667 πριν δύο εβδομάδες. Αυξήθηκε δηλαδή στο διάστημα αυτό κατά 2,6 λεπτά. Αντίστοιχα το ντήζελ κίνησης ακρίβηνε το ίδιο διάστημα κατά 2,4 λεπτά, από 1,412 σε 1,436 λεπτά το λίτρο.

Οι πέντε ακριβότεροι νομοί της χώρας είναι κατά σειρά Λασίθι, Κεφαλονιά, Ρέθυμνο, Σάμος και Χανιά όπου η μέση τιμή κλιμακώνεται μέχρι 1,804 ευρώ. Στον αντίποδα, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ανατολική Αττική, Αθήνα και Ημαθία έχουν τις χαμηλότερες μέσες τιμές (από 1,656 ευρώ το λίτρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: