Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Από την πρώτη στιγμή γράψαμε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι "η βλακεία είναι αήτητη". Αναφερόμασταν στην διαμαρτυρια των "Αγανακτισμένων" της πλατείας Λευκού Πύργου, μιας ομάδας 15 ανθρώπων δηλαδή που είχαν την φαεινή ιδέα να πάνε στην ταβέρνα που δειπνούσαν τα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Θεσσαλονίκη για να ξεφωνίσουν τον Φ. Κουβέλη.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό. Ωστόσο, εγώ θα συμπληρώσω κάτι. Δεν είναι φασιστικό να διαμαρτύρεται ο πολίτης πολύ δε περισσότερο όταν πιέζεται από ανάλγητες πολιτικές. Φασιστικό είναι όταν γίνεται ισοπέδωση των πάντων και στην προκειμένη περίπτωση αυτό έγινε.
Η ανακοίνωση της Π.Ε Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι:

Τη Δευτέρα 12/9 η Δημοκρατική Αριστερά οργάνωσε φιλική βραδιά στην πλατεία Ναυαρίνου με την ευκαιρία της παρουσίας του προέδρου της Φώτη Κουβέλη στη ΔΕΘ. Μπροστά σε πλήθος φίλων εμφανίστηκε ομάδα 15 ατόμων που επιχείρησαν να προκαλέσουν επεισόδια. φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα

Όταν συνέβη το γεγονός, ο Φώτης Κουβέλης είχε ήδη μετακινηθεί προς την ΕΡΤ 3 λόγω συνέντευξης και επέστρεψε αμέσως μετά τη λήξη της στο χώρο. Η επιχειρούμενη προσπάθεια να παρουσιάσουν ότι «ο Κουβέλης την κοπάνησε σε χρόνο ρεκόρ» είναι αποτέλεσμα μυαλών που κατασκευάζουν μύθους για να αισθάνονται ότι πράττουν κατορθώματα. Η ψυχραιμία που επέδειξαν τα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ απέτρεψε τα επεισόδια.

Προφανώς 15 άτομα δεν συγκροτούν κίνημα πολιτών. Η πράξη αυτή θα μπορούσε να είναι απλώς γραφική αλλά γίνεται επικίνδυνη , διότι δείχνει ότι η ταμπέλα του κινήματος των αγανακτισμένων χρησιμοποιείται πλέον από ομάδες που δεν τροφοδοτούν την αυτενεργό δράση πολιτών αλλά τη λαϊκιστική δημαγωγία, το μηδενισμό και τον αντικοινοβουλευτισμό.

Η αγανάκτηση, αυθόρμητη ή πολιτικά σχεδιασμένη, δε δικαιολογεί την υβριστική και απειλητική συμπεριφορά έναντι των φορέων διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Οι αντισυγκεντρώσεις και η εκτροπή της πολιτικής αντιπαράθεσης τροφοδοτούν τις επιλογές των βαθέων μηχανισμών του συστήματος που προωθούν τη δημοκρατική συρρίκνωση.

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν απολογείται σε κανέναν για την πολιτική της. Είναι γελοίο να σκέπτονται ότι με φασίζουσες συμπεριφορές μπορούν να μας εκφοβίσουν και να περιορίσουν την πολιτική μας δραστηριότητα. Για πολλά από τα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ αυτό δε συνέβη ούτε σε πραγματικά δύσκολες περιόδους όπως αυτή της χούντας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με την Αριστερά της ευθύνης για την κοινωνία και τη χώρα.

Καλούμε το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα να απομονώσει τους αποθρασυνόμενους και δρώντες με ύποπτα κίνητρα υβριστές.

Πολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης
της Δημοκρατικής Αριστεράς

1 σχόλιο:

Χρήστος Παπαχρυσάφης είπε...

Κύριες Χάρη.
Μετά την επίσκεψη σας στο fb των αγανακτισμένων χθες, είπα να σας ανταποδώσω την επίσκεψη. Επ ευκαιρία θα ήθελα να σας επιβεβαιώσω ότι όντως. Η βλακεία είναι αήττητη. Χθες ήταν στην πόλη μας ο πρόεδρος του ΔΗΜ.ΑΡ. ο οποίος με την σημερινή πολιτική που ασκεί αμαυρώνει τους αγώνες που είχε δώσει ως τώρα. Με την ασάφεια αυτή της πολιτική του είναι απορίας άξιο πως βρίσκει υποστηρικτές. Η χθεσινή μας διαμαρτυρία είχε σαν σκοπό να αφυπνίσει τον ίδιο να αλλάξει ρότα, αλλά και τους γύρω ότι την ώρα που πάνω από το 70% των ελλήνων είναι κάτω από τα όρια της φτώχιας αυτός παραβρίσκεται σε δεξιώσεις. Η αφύπνιση του λαού με όποιον τρόπο και αν γίνεται θα πρέπει να είναι θεμιτή και όχι να βάλετε από bloggers και ειδησεογραφικά μέσα με σκοπό την αποχαύνωση του.