Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΣΕΕ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Την απουσία του από τις ομιλίες του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ Αντ.Σαμαρά γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ο κ. Παναγόπουλος μιλώντας για «κραχ απασχόλησης», «άδικα, άνισα και αναποτελεσματικά» μέτρα, που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος με τρόπο...
«κυνικό» και τα οποία θα ανακυκλώσουν την ύφεση και θα αυξήσουν την ανεργία, πρόσθεσε ότι «δεν έχει τίποτε να ακούσει από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ». Ακόμη, επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας Α.Λοβέρδο για όσα είπε για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ χαρακτήρισε την εργασιακή εφεδρεία «προκαταβολή» του επιδόματος ανεργίας. «Θα διαδηλώσουμε μαζικά, ειρηνικά και αγωνιστικά» είπε για το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. «Θα διαδηλώσουμε μαζικά, ειρηνικά και αγωνιστικά και ο σχεδιασμός είναι να πάμε με πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο ''Ι. Βελλίδης'', όπου θα μιλάει ο πρωθυπουργός», είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην οποία παρουσιάστηκαν και τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης, για την οικονομία και την απασχόληση, του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, από τον διευθυντή του καθηγητή Σάββα Ρομπόλη. Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει τίποτε να ακούσει από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και γι' αυτό δεν θα παραστεί στις ομιλίες τους στην 76η ΔΕΘ. Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε «κραχ της απασχόλησης», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και το σημαντικό είναι ότι οι άνεργοι και οι οικονομικά ανενεργοί είναι περισσότεροι από τους οικονομικά ενεργούς πολίτες. Χαρακτήρισε «άδικα, άνισα και αναποτελεσματικά» τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και «κυνικό» τον τρόπο με τον οποίο τα παρουσίασε, λέγοντας ότι θα ανακυκλώσουν την ύφεση και θα αυξήσουν την ανεργία.

Επιτέθηκε εναντίον του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με όσα είπε για τους δημόσιους υπαλλήλους και αντέστρεψε τον συλλογισμό του, σημειώνοντας πως αντί να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως στον ιδιωτικό τομέα, να έχουν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ασφάλεια όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι. Παρατήρησε πως απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προβλέπονται για παραβάσεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Όσο για την εργασιακή εφεδρεία ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι δεν είναι τίποτε άλλο από «προκαταβολή» του επιδόματος ανεργίας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία ότι μπορεί να επιβληθούν και νέα εισπρακτικά μέτρα.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης είπε ότι «δεν πάει άλλο» με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και διαμαρτυρήθηκε λέγοντας: «Δεν τα φάγαμε μαζί. Αυτοί τα έφαγαν και στέλνουν σε εμάς τον λογαριασμό». Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Γαβρίλης έστρεψε τα πυρά του εναντίον του υπουργού Υγείας για τα όσα είπε για τους δημόσιους υπαλλήλους και ανέπτυξε τον προβληματισμό του για το πώς το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να κάνει επιθετική άμυνα, αντί να δίνει αμυντικούς αγώνες. Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης είπε ότι στο τέλος του 2011 η ανεργία στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει το 30% και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ η φτώχεια στη χώρα είναι στο 40%. Το μίγμα πολιτικής που εφαρμόζεται είναι λάθος, «καταστρέφεται κοινωνικά και οικονομικά η χώρα για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κατά 10%», επισήμανε ο κ. Ρομπόλης και προέβλεψε ότι το 2012 η ανεργία θα φτάσει στο 26% και οι άνεργοι θα είναι από 700.000 μέχρι 1.100.000.

greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: