Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ

Η αστυνομία, με ανακοίνωσή της, από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και έως ότου τελειώσουν οι εκδηλώσεις αποκλείει κάθε προσέγγιση με αυτοκίνητο στην έκθεση. Κλείνουν:...
Β. Ολγας από τη Μ. Μπότσαρη, η 3ης Σεπτεμβρίου από την Αγίου Δημητρίου, η Λ. Στρατού από την Καυταντζόγλου, η Εγνατία από το Βαρδάρη και έως την Κατσιμίδου και η λεωφόρος Νίκης από την 26ης Οκτωβρίου. Σ' αυτό το χώρο η κίνηση θα γίνεται μόνον πεζή.

Από την Παρασκευή θα απαγορεύεται η στάθμευση σε όλους τους δρόμους που περιβάλλουν την έκθεση. Ο εμπορικός σύλλογος προτρέπει τα μέλη του να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους από τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου, να μη βγάζουν απορρίμματα στους κάδους σκουπιδιών, που έχουν ήδη αποσυρθεί, να απομακρύνουν τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους από το ιστορικό κέντρο, να αφήσουν ανοιχτά τα φώτα των καταστημάτων τους, να κλείσουν τις τέντες και να ενεργοποιήσουν τα στόρια των καταστημάτων τους. Μέσα σ' αυτό το κλίμα υπήρξαν δύο ανακοινώσεις:

- της πρυτανείας του ΑΠΘ, με την οποία συστήνει ψυχραιμία σε όσους μετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, και

- του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, με την οποία ζητείται από τους διαμαρτυρόμενους σεβασμός στην πόλη και στους επαγγελματικούς χώρους.

Οι μόνοι που θα κινούνται, εκτός κι αν προκύψουν έκρυθμες καταστάσεις, είναι οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου, έτσι ώστε η πόλη να μείνει καθαρή και πριν και κατά, αλλά κυρίως μετά τις κινητοποιήσεις των διαμαρτυρόμενων πολιτών.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: