Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ: ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Η κατάσταση δυσκόλεψε και το γνωρίζουμε όλοι μας. Τα μέτρα και τα πάσης φύσεως χαράτσια πέφτουν σα βροχή στα κεφάλια μας και πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να μη μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Το αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα απαισιοδοξίας και θυμού αλλά και παραίτησης μεταξύ των πολιτών.
Το στοιχείο της αγανάκτησης είναι δεδομένο όπως και η αναζήτηση λύσεων στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Για παράδειγμα το θέμα της ηλεκτροδότησης των σπιτιών είναι ένα από τα κορυφαία θέματα και όλοι γνωρίζουμε ότι εκατοντάδες... συμπολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα αφού η ΔΕΗ έχει κάνει σε άλλους προσωρινή και σε άλλους οριστική διακοπή.
Υπάρχει θέμα λοιπόν και το ερώτημα είναι: Εμείς οι πολίτες τι κάνουμε; Δεχόμαστε στωικά τις αρνητικές για τη ζωή μας εξελίξεις ή αντιδρούμε;
Είναι προφανές ότι πρέπει να αντιδράσουμε οργανωμένα και συντονισμένα. Όποιοι πολίτες επιθυμούν να αντιδράσουν σχηματίζοντας και συγκροτώντας μια Κίνηση σε τοπικό επίπεδο, σε επίπεδο Δήμου Αλεξάνδρειας ας έρθουν σε επαφή με τα ΧΡΟΝΙΚΑ για να δούμε τι κινήσεις μπορούμε να κάνουμε.
Να συγκεντρωθούμε σε πρώτη φάση και στη συνέχεια να θέσουμε έναν στόχο με έντονη συμβολική σημασία ώστε να δείξουμε ότι υπάρχουμε, αντιδρούμε, διεκδικούμε.
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επέλαση των διακοπών της ΔΕΗ αν οργανωθούμε και συνεργαστούμε με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ όπως έκαναν τη δεκαετία του ΄60 στην Ιταλία. Ιστορικά παραδείγματα υπάρχουν και θα πρέπει να διδαχτούμε απ΄ αυτά.
Μπορεί όποιος θέλει να συμμετάσχει σε μια τέτοια Κίνηση να έρθει σε επαφή είτε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε τηλεφωνικώς.


Χάρης Μόχλας, Τασούλα Μουσκεφτάρα

τηλ.επικοινωνίας: 6931746055
e-mail: xmoxlas@yahoo.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ ΤΟΥΣ.
Ο ΛΑΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Η΄ ΤΩΡΑ Η' ΠΟΤΕ.


ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ

http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/oi_ellhnes_den_einai_tempelhdes.1378863.html

Ανώνυμος είπε...

Αέρα-αέρα να φύγη η χολέρα!

Ανώνυμος είπε...

Χαρη ,πρωτος και καλυτερος μαζι σου,χρειαζεται συντονιστης,μπες μπροστα για να συντονισεις την κινηση-κινημα.νομιζω οτι ωριμασε ο καιρος για να γινει κατι.

Ανώνυμος είπε...

μπούρδες