Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ". ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Ή ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ Ή ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ

Αυτή την προτροπή δεν την κατάλαβα ποτέ. Διαμαρτυρηθείτε, αλλά ειρηνικά. Διεκδικήστε, αλλά ειρηνικά. Αντιδράστε, αλλά ειρηνικά.
Αυτό το "ειρηνικά" δεν μπορώ να αντιληφθώ πως το εννοούν οι εξουσίες και οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων.
Στην περίπτωση του χαρατσιού που επέβαλε η Κυβέρνηση και θα εισπραχτεί μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ ο λόγος. Η Κυβέρνηση ήδη...έχει δρομολογήσει τις πολιτικές της και εκφοβίζει τον κόσμο ότι όποιος δεν το πληρώσει θα κόβεται το ρεύμα και θα έχει κι άλλες κυρώσεις.
Από την άλλη, υπάρχουν κόμματα που καταδίκασαν πολιτικά το μέτρο και κινήματα που θα αντιδράσουν στην προσπάθεια επιβολής του.
Στο δια ταύτα τώρα. Υπάρχουν πολίτες που δεν πληρώνουν το χαράτσι ενώ πληρώνουν στη ΔΟΥ την αξία του ρεύματος και τους δημοτικούς φόρους. Θα έρθει το κράτος να κόψει το ρεύμα και οι πολίτες οργανωμένα αντιδρούν.
Έχετε την ψευδαίσθηση ότι η αντίδραση θα είναι ειρηνική; Δεν θα πέσουν ψιλές; Δε θα έρθει στο περιστατικό η αστυνομία;
Τι διάολο ειρηνική φάση είναι αυτή;

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΒγαίνουν τα κόμματα και καταδικάζουν την απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ορθώς κάνουν. Ωστόσο, απευθύνονται σε πολίτες που συμμετέχουν σε Κινήματα. Με ποιον τρόπο θα τους καλύψουν πολιτικά όταν αυτοί αντιδράσουν στην επιβολή του νόμου με τη βοήθεια της εξουσίας; Θα τους καλύψουν πολιτικά; Θα βγουν μπροστά, έστω και συμβολικά, με τους βουλευτές τους και τα στελέχη τους ώστε να γίνει πράξη η πολιτική καταδίκη.

Γιατί, όταν έχουμε μόνο φραστική καταδίκη και απουσιάζουμε από την πραγματική ζωή, από την καθημερινότητα, από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο πολίτης απέναντι στο κράτος και τους μηχανισμούς του τότε είναι κενό γράμμα η όποια καταδίκη.

Συνεπώς, βρίσκω απολύτως σωστή την δήλωση του Τσίπρα που έκανε στη συνάντηση με την ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και που είπε:Ο ΣΥΝ θα στηρίξει και θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την προστασία όσων αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι καθώς και την απόφαση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ να μην μετατραπεί η ΔΕΗ σε τιμωρητικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά.

Ελπίζω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι πολιτικοί χώροι με ξεκάθαρες δηλώσεις ώστε να πάρει το μήνυμα η Εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: