Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΑΡ: Να απαντήσουμε στην τρομοκρατία με δημοκρατία

Η εγκληματική τρομοκρατική βία δεν πρέπει να οδηγήσει σε περιστολή αλλά διεύρυνση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την τρομοκρατική επίθεση στους "δίδυμους πύργους"..."Τα τραγικά γεγονότα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου που συγκλόνισαν τον κόσμο θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη συλλογική μνήμη" αναφέρεται στην ανακοίνωση. "Θα απαντήσουμε στην τρομοκρατία με περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη δημοκρατία", όπως είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γιενς Στόλτενμπεργκ, μετά τα τραγικά γεγονότα στη χώρα του, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

"Η σταθερότητα και η διαρκής ασφάλεια με ανάπτυξη και δίκαιη κατανομή του πλούτου σε παγκόσμια κλίμακα είναι οι προτεραιότητες και οι προϋποθέσεις για ένα δίκαιο και ειρηνικό κόσμο. Η σοβαρή οικονομική κρίση και οι αραβικές επαναστάσεις υπενθυμίζουν πως έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη την προώθησης του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών, όπως το επισήμανε και ο Πρόεδρος Ομπάμα στην ομιλία του στο Κάιρο: "Όσο η σχέση μας καθορίζεται από τις διαφορές μας, θα δυναμώνει εκείνους που σπέρνουν το μίσος αντί για την ειρήνη και προωθούν τις συγκρούσεις αντί για τη συνεργασία που οδηγεί τους ανθρώπους στη δικαιοσύνη και την ευημερία. Αυτός ο κύκλος της καχυποψίας και της διχόνοιας πρέπει να σταματήσει.

Ένας νέος κόσμος με νέα σύνθετα προβλήματα αναδύεται τον 21ο αιώνα και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θέλει σ` αυτόν το νέο κόσμο να επικρατήσει για όλους τους λαούς η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός των ανθρώπινων και θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: